ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui articol publicat astăzi în ziarul italian Il Messaggero, cardinalul Mauro Gambetti de la Bazilica Sfântul Petru din Vatican a declarat că acolo ar putea avea loc binecuvântări ale "cuplurilor" homosexuale, "pentru a arăta lumii fața maternă a Bisericii și în conformitate cu ceea ce a cerut [Papa Francisc]", potrivit Life Site News.

Posibilitatea unei astfel de întâmplări în Bazilica Sfântul Petru a fost făcută aproape inevitabilă de noua declarație a Papei Francisc privind binecuvântările, Fiducia Supplicans, care prevede posibilitatea unor binecuvântări "neliturgice" a cuplurilor de același sex. Cu toate acestea, impactul psihologic și spiritual al binecuvântării unor astfel de cupluri în cel mai faimos sanctuar al creștinătății va fi imens.

Fiducia Supplicans, pregătită de noul și controversatul prefect pentru Dicasterul pentru Doctrina Credinței, cardinalul Victor Fernández, a primit o primire mixtă din partea episcopilor, clerului și laicilor de când a fost lansată pe 18 decembrie 2023.
 
Documentul a fost salutat de preoți activiști LGBT, precum părintele James Martin, a cărui binecuvântare ulterioară a unui cuplu homosexual a fost fotografiată de New York Times, precum și de episcopi din Germania și Belgia.
 
De asemenea, a fost apreciat și în Hong Kong, un oraș influențat de Beijing. Cu toate acestea, noutățile sale au întâmpinat rezistență din partea episcopilor din Europa Centrală și de Est, America Latină și, mai ales, din Africa.
 
Cu toate acestea, președintele conferințelor episcopale din Africa și Madagascar a declarat că binecuvântarea cuplurilor de același sex de către Fiducia Supplicans nu va fi pusă în aplicare pe continentul său.