ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat în vârstă de 41 de ani din provincia estică chineză Jiangsu a fost confirmat ca fiind primul caz uman de infectare cu o tulpină rară de gripă aviară cunoscută sub numele de H10N3, a anunțat marți Comisia Națională de Sănătate din China (NHC), anunță NBC News.

Bărbatul, un locuitor al orașului Zhenjiang, a fost spitalizat pe 18 aprilie și diagnosticat cu H10N3 pe 28 mai, a precizat comisia de sănătate. Aceasta nu a oferit detalii despre modul în care a fost infectat bărbatul. El este acum stabil și pregătit pentru a fi externat. Investigațiile asupra contactelor sale apropiate nu au găsit alte cazuri, a precizat NHC. La nivel mondial nu au fost raportate alte cazuri de infecție umană cu H10N3.

Tulpina "nu este un virus foarte comun", a declarat Filip Claes, coordonatorul regional de laborator al Centrului de urgență pentru boli transfrontaliere ale animalelor al Organizației pentru Alimentație și Agricultură, din cadrul biroului regional pentru Asia și Pacific.

Doar aproximativ 160 de cazuri ale virusului au fost raportate în cei 40 de ani până în 2018, majoritatea la păsări sălbatice sau păsări acvatice din Asia și în unele zone limitate din America de Nord, iar până acum nu a fost detectat niciunul la pui.

Analiza datelor genetice ale virusului va fi necesară pentru a determina dacă acesta seamănă cu viruși mai vechi sau dacă este un amestec nou de viruși diferiți, a spus Filip Claes, coordonatorul Centrului de urgență pentru boli transfrontaliere ale animalelor.

Nu a existat un număr semnificativ de infecții umane cu gripă aviară de când tulpina H7N9 a ucis aproximativ 300 de persoane în perioada 2016-2017.