ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Administrația de la Casa Albă examinează posibilitatea stabilirii unei linii telefonice de urgență directe cu guvernul chinez, similară așa-numitului telefon roșu creat în timpul războiului rece între SUA și URSS, relatează Presamil.ro.

Președintele Joe Biden dorește un instrument de comunicare rapidă pentru a reduce riscul de conflict între SUA și China.

O astfel de linie telefonică le-ar permite președintelui american și responsabililor din echipa sa de securitate națională să telefoneze imediat sau să expedieze mesaje criptate președintelui Xi Jinping sau colaboratorilor apropiați ai acestuia.

O astfel de linie există deja între Beijing și Pentagon, dar ea este destinată exclusiv chestiunilor de natură militară”, a scris Marius Bâtcă, pentru Trustul de presă al Ministerului Apărării Naționale.