ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China a anunțat luni că a mobilizat avioane de vânătoare ce "transportă muniții reale" pentru a întreprinde "lovituri simulate" lângă Taiwan, precum și port-avionul său Shandong, informează AFP, conform Știripesurse.

"Mai multe grupuri de avioane de vânătoare H-6K ce transportă muniții reale au efectuat mai multe valuri de lovituri simulate asupra unor ținte importante ale insulei Taiwan", a anunțat televiziunea de stat CCTV.

Comandamentul teatrului de operațiuni Est al armatei chineze a precizat că portavionul Shandong de asemenea "a participat la exercițiul zilei".

Potrivit unui comunicat al armatei chineze, Beijingul încearcă să simuleze cu testele sale militare "o încercuire" a Taiwanului.

Mai multe zeci de avioane au fost desfășurate pentru a aplica o "blocadă aeriană" a teritoriului revendicat de Beijing, a mai informat CCTV.

La rândul său, Ministerul Apărării al Taiwanului a anunțat că a detectat luni 11 nave de război și 59 de avioane chineze în jurul insulei.

Armata chineză "continuă să conducă exerciții militare în jurul Taiwanului", a anunțat ministerul, precizând că avioane de luptă și bombardiere se numără printre aparatele reperate în jurul orelor locale 10:00 (02:00 GMT), mai scrie Știripesurse.