ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniela Prepeliuc, o prezentatoare meteo de origine română, stabilită în Belgia, a devenit ținta unor mesaje pline de ură pentru că a apărut ”prea însărcinată” la TV.

Burtica tinerei mămici i-a ofensat pe unii telespectatori și internauți, care s-au simțit deranjați  că Daniela poartă haine care îi scot în evidență sarcina. „Cum poate Daniela să apară live în asemenea ținute? Cu toții suntem sinceri șocați! Mi se pare că e o formă de voayeurism. I se vede toată burta", „E bine să fii gravidă și să afișezi asta pe un ecran mic, dar ce face ea e ridicol. Ar face bine să-și aleagă hainele în spiritul bunului simț", „Doamna Meteo însărcinată până în gât, sincer, ar trebui să vă revizuiți garderoba foarte neatrăgătoare. Sarcina este un lucru frumos, dar în acest caz este prea mult!", „Domnișoara are de gând să nască în direct? Ar fi grozav și interesant", au fost câteva dintre comentariile telespectatorilor.

 „În anul 2020, în epoca #MeToo, femeile și, în special, corpurile lor încă sunt ținta remarcilor de acest gen. Unii telespectatori au comentat pe Facebook aparițiile jurnalistei Daniela Prepeliuc și așa am aflat că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca așa cum dorește”, a realatat TV5 Monde.
 
În apărarea tinerei mame a sărit și o colegă a acesteia, Amélie Bruers, care a comentat ironic faptul că oamenii au adus critici legate numai de fizicul și garderoba ei, nu de modul în care își face meseria, scrie lalibre.be.

„Să fii însărcinată e clar încă un defect dacă ești om de televiziune. Chiar ne-ar plăcea ca în anul 2020 o prezentatoare să-și poată face meseria fără a fi nevoită să suporte replici sexiste. Prea slabă, prea grasă, prea neagră, prea bătrână, prea însărcinată. Aceste comentarii sunt cu atât mai șocante cu cât vin, în mare parte, de la femei. Doar un comentariu negativ am găsit de la un bărbat. Au redus-o pe Daniela nu doar la fizicul ei, ci și la garderoba ei. Niciun cuvânt despre meseria ei, despre cum prezintă, despre dicția ei”, a declarat jurnalista Bruers.

Daniela Prepeliuc, originară din Rădăuți, prezintă din luna septembrie a anului 2019 rubrica Meteo a postului RTBF, televiziunea din Belgia dedicată comunității franceze.

Prepeliuc s-a născut pe 7 septembrie 1984, iar familia ei a emigrat în Belgia pe când aceasta avea numai 9 ani. Ea este specializată în meteorologie și în mediu, activând pentru mai multe posturi de televiziune, inclusiv TV5 Monde, I-Télé și France Ô.