ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Antrenorul secund al celei de-a treia cea mai aureolată grupare dar și adesea finalistă în istoria NBA, Golden State Warriors, și anume belgrădeanul Dejan Milojevic, ex-internațional și totodată fost antrenor secund și al reprezentativei Serbiei, a decedat miercuri spre prânz la vârsta de 46 de ani în spital în Salt Lake City, unde era transportat de urgență după ce suferea un atac de cord la dineul de marți seară al celor din San Francisco înaintea jocului de campionat de a doua zi de la Utah Jazz, amânat în consecință. 

Campion european de tineret cu Serbia și Muntenegru la turneul final din 1998 din Italia, impunându-se pe poziția 4 la cei peste 2 metri ai săi și fiind triumfător și la EuroBasket în finala ediției din 2001 din Turcia, belgrădeanul născut la 15 aprilie 1977 devenea în 2022 campion și în NBA cu Golden State Warriors, cu care semna în 2021 ca secund al lui Steve Kerr, după ce cucerea în același an titlul și Cupa Muntenegrului la cârma lui KK Buducnost.

Cu belgrădeanul în staff-ul tehnic, Golden State recucerea în 2022 după 4 ani titlul în NBA în finala cu Boston Celtics, după ce activa ca asistent cu începere din decembrie 2019 și la reprezentativa Serbiei, sub ale cărei culori jucase timp de 14 ani, cu titluri continentale în palmares la categorii diferite de vârstă. 

Câștigător în 2001 cu Buducnost al dublei campionat-cupă în Serbia și Muntenegru, și debutând în ULEB Cup, Dejan Milojevic avea a semna în 2004, în pofida unor oferte mai bune de la Dinamo Moscova și Crvena Zvezda, cu tripla campioană la zi din Beogradul natal, Partizan, cu care recucerea titlul în Serbia și Muntenegru în 2005 și 2006, sezoane în care devenea și coșgheter al Ligii Adriatice, chiar 3 ediții la rând fiind desemnat MVP în ABA League, inclusiv în 2006. 

Cariera sub panouri și-o completa în Spania și Turcia, alte două sezoane la Valencia și unul la Galatasaray înaintea unei noi semnături cu Partizan la revenirea acasă în 2009, an și al retragerii de pe teren, deceniul trecut derulându-l la cârma lui Mega Basket Beograd, cu care cucerea Cupa Serbiei în 2016, dar și cu treceri în 2017 și 2018 ca asistent prin NBA, la San Antonio Spurs respectiv Houston Rockets.

Revenirea la națională și în spațiul tehnic, în 2019, iar apoi și ca antrenor la Buducnost, l-au lansat pentru o nouă trecere a Oceanului Atlantic, în urmă cu 3 ani pe coasta Pacificului, unde a contribuit în 2022 la cel de-al șaptelea titlu din NBA al grupării din San Francisco. 

Prematur, inima a încetat azi a-i mai bate, în pragul unui meci în deplasare din NBA, renumitul fost baschetbalist din Beograd lăsând în urma sa îndoliați soția Natasa și cei 2 copii, Nikola și Masa.

Atacul de cord se numără între cele 1.291 efecte adverse ale așa-zisei „vaccinări”, astfel fals denumită, ca fiind o vaccinare și promovată din 2020 drept „soluție necesară și unica salvatoare” la pLandemia sperietoare Stupid-19, deși absolut deloc nici vorbă despre o vaccinare propriu-zisă, nici atât „sigură și eficientă”, ci cu totul altceva neîmpărtășit maselor.  

Fără a trece așadar nici o jumătate de an de la problemele întâmpinate de fiul lui LeBron James, despre care se consemna la vremea respectivă, în aceste rânduri sub titlul <LeBron James: „Am simțit cumva că e cel mai potrivit nu doar pentru mine, ci și pentru familia și prietenii mei, și de-aceea am decis s-o fac” Fiul său Bronny, complet vaccinat, arest cardiac la 18 ani în antrenament și ajuns la ATI. Tineri clinic sănătoși și cu vizele medicale la zi pentru efortul și intensitatea rigorilor sportului competițional, cu arest cardiac la 18 ani!?! Efecte adverse ale așa-zisului „vaccin” fals promovat ca fiind „sigur și eficient”, „necesar” și drept „unică soluție de revenire la normalitate”>, articolul fiind accesibil aici.

Și cunoscută fiind în general strategia NBA de a se alinia campaniei de vaccinare, aspect punctat și aici sub titlul <”NBA ne cam forțează într-un fel să ne vaccinăm”, 95% dintre baschetbaliști deja măcar o dată vaxxinați. Dar unele staruri iau poziție în fața ”injustiției” și presiunilor, chiar și prin a lua presa la întrebări. Beal: ”Puteți lua CoVID și să-l răspândiți în jur chiar și vaccinați, nu-i așa? Și-atunci!? Doar întreb…”>
 
Parteneriat SportTim