ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Biden a emis o proclamație oficială prin care a declarat că americanii transsexuali "modelează sufletul națiunii noastre" și a instituit o sărbătoare dedicată lor în această săptămână, informează FOX.

Biden a emis joi proclamația pentru a marca ziua de 31 martie 2023 drept Ziua vizibilității transsexualilor, o zi pe care unii activiști transsexuali au redenumit-o "ziua răzbunării".

"Americanii transsexuali modelează sufletul națiunii noastre - servind cu mândrie în armată, vindecând boli mortale, ocupând funcții alese, conducând afaceri înfloritoare, luptând pentru justiție, crescând familii și multe altele", a scris Biden în proclamația de joi dimineață.

"Astăzi, prea mulți americani transsexuali sunt încă privați... de drepturi și libertăți", a continuat declarația președintelui. "Un val de legi discriminatorii ale statelor vizează tinerii transsexuali, îngrozind familiile și rănind copii care nu fac rău nimănui. O epidemie de violență împotriva femeilor și fetelor transsexuale, în special a femeilor și fetelor de culoare, a luat vieți mult prea devreme."

Declarația lui Biden a continuat prin a prezenta ceea ce el a descris ca fiind eforturile administrației sale de a sprijini comunitatea transsexuală americană. Președintele a subliniat, de asemenea, decizia sa de a permite din nou persoanelor transsexuale să servească în armată, precum și eforturile sale de a include ceea ce el a descris ca fiind "marcaje de gen" pe pașapoartele americane.

Mai multe state, printre care Virginia de Vest și, cel mai recent, Kentucky, s-au alăturat altor nouă state pentru a interzice sau restricționa operațiile transsexualilor și alte tipuri de îngrijire pentru minori - lucru pe care Biden și administrația sa l-au atacat ca fiind discriminatoriu și crud.

Judecătorii federali au blocat intrarea în vigoare a unor legi conexe în state precum Alabama și Arkansas, iar alte aproape două duzini de state se pare că iau în considerare în acest an proiecte de lege care ar restricționa sau interzice tratamentele medicale pentru transsexuali.