ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin au fost de acord să se întâlnească la un summit pe tema Ucrainei, informează Reuters.

Biroul președintelui francez Emmanuel Macron a declarat că le-a propus celor doi lideri un summit privind "securitatea și stabilitatea strategică în Europa".

 
Într-o declarație, Casa Albă a afirmat că Biden a acceptat întâlnirea "în principiu", dar numai "dacă nu s-a produs o invazie".

"Suntem întotdeauna pregătiți pentru diplomație", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. "Suntem, de asemenea, pregătiți să impunem consecințe rapide și severe, în cazul în care Rusia alege în schimb războiul".

Totuși, un oficial al administrației Biden a declarat într-un e-mail că summitul este "complet teoretic", deoarece momentul și formatul nu au fost încă stabilite.