ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Joe Biden, a semnat marți un proiect de lege care protejează uniunea persoanelor de același sex, transmite AFP, citat de France24.

"America face un pas crucial către egalitate, libertate și justiție, nu doar pentru unii, ci pentru toată lumea", a spus Biden.

Noul proiect de lege, cunoscut sub numele de Respect for Marriage Act, nu obligă statele să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex, dar le obligă să recunoască o căsătorie atâta timp cât aceasta a fost valabilă în statul în care a fost oficiată.

Ea abrogă legislația anterioară care definea căsătoria ca fiind o uniune între un bărbat și o femeie și protejează, de asemenea, cuplurile interrasiale, cerând statelor să recunoască căsătoriile legale fără a ține cont de sex, rasă și etnie.

Legea a fost adoptată în Congres de toți aleșii democrați și de 39 de republicani, în timp ce 169 de membri ai Partidului Republican s-au opus.