ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite vor suspenda importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia, în contextul sancțiunilor economice aplicate din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, a anunțat, marți după-amiază, președintele Joe Biden.

„Astăzi anunț că Statele Unite vizează principalul element al economiei ruse. Interzicem toate importurile de petrol, gaz rusesc și energie. Acest lucru înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi accesibil în porturile din SUA; poporul american aplică o nouă lovitură puternică regimului Vladimir Putin”, a declarat Biden, citat de Știri pe Surse

„Această măsură beneficiază de susținere puternică în Congres, din partea ambelor partide, și cred că și în țară. Statele Unite au mobilizat susținerea pentru poporul ucrainean și au transmis clar că nu vom vom participa la subvenționarea războiului lui Putin”, a transmis președintele SUA.

„Am luat această decizie în urma consultărilor cu aliații și partenerii noștri din întreaga lume, mai ales cu cei din Europa, întrucât eu m-am concentrat pe o reacție unitară la agresiunea lui Putin, astfel încât să îi menținem total uniți pe toți aliații noștri din NATO și din Uniunea Europeană. Aplicăm această măsură de interzicere a importurilor înțelegând că aliații și partenerii noștri din cadrul NATO s-ar putea să nu fie în poziția de a ni se alătura. Statele Unite produc mult mai mult petrol la nivel intern decât totalul țărilor europene. De fapt, noi suntem exportator net de energie. Deci, noi putem face acest pas, în timp ce alții nu pot. Dar colaborăm strâns cu Europa și cu partenerii noștri pentru a dezvolta o strategie pe termen lung în sensul reducerii și a dependenței lor de energia din Rusia”, a mai spus Biden, citat de Mediafax.ro

Președintele SUA a admis că cetățenii americani ar putea fi afectați din cauza majorării tarifelor la carburant, dar a argumentat că „libertatea comportă costuri”. Biden a dat asigurări că va aplica măsuri, inclusiv subvenții, astfel încât consumatorii americani să nu fie afectați prea mult de interzicerea importurilor de energie din Rusia.

Joe Biden, care acum pozează în apărător al libertății, este unul dintre cei mai contestați președinți ai SUA din cauza ordinelor de vaccinare obligatorie pe care le-a impus administrația lui salariaților americani. Un protest al transportatorilor revoltați de aceste măsuri liberticide, intitulat Convoiul Poporului, are loc chiar acum în SUA, însă șoferii de camion nu sunt lăsați să pătrundă în capitala Washington - o altă dovadă că libertatea costă în țara tuturor posibilităților.