ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege „COVID" de 1,9 trilioane USD al lui Biden finanțează avortul, locuințele sociale și bonurile alimentare

Proiectul de lege de sprijin financiar COVID-19 în valoare de 1,9 trilioane dolari care a fost adoptat recent de Camera Reprezentanților – numit „American Rescue Plan Act" – include finanțare pentru Planned Parenthood, avort, Fondul Național pentru Arte, Fondul Național pentru Științe Umane, Agenția de Protecție a Mediului, programe de locuințe sociale și bonuri alimentare, informează CNSNews. 

Proiectul de lege, care urmează să fie analizat în Senat, a fost adoptat de Cameră cu un vot de 219 la 212. Toți, în afară de doi democrați, au votat pentru. Niciun republican nu și-a dat votul în favoarea proiectului.

Democrații din Comisia pentru Energie și Comerț a Camerei au votat în unanimitate împotriva includerii amendamentului Hyde în acest proiect de lege, care ar fi împiedicat utilizarea fondurilor sale pentru a finanța avorturile.

„Republicanii sunt dezamăgiți de faptul că Subtitlul A deschide ușa către finanțarea federală a avorturilor elective", au declarat republicanii din comisie în raportul privind proiectul de lege.

„Toți democrații au votat împotriva includerii protecțiilor Amendamentului Hyde în Subtitlul A", se menționează în raport. „Amendamentul Hyde împiedică ca toate celelalte fonduri federale destinate Departamentului Sănătății și Serviciilor Sociale alocate prin procesul de bugetare discreționară și, de asemenea, cheltuielile obligatorii pentru sănătate, să fie utilizate pentru finanțarea avortului în cazurile în care viața mamei ar fi pusă în pericol dacă sarcina este dusă la termen sau în caz de viol sau incest.

„Începând din 1976", se afirmă în raport, „Hyde și alte politici similare ce guvernează alte programe federale au fost sprijinite și reînnoite anual, cu acordul ambelor partide, de mai multe ori, timp de zeci de ani."

„Deoarece nu există protecțiile amendamentului Hyde, multe dispoziții din Subtitlul A, în special în cazul în care fondurile au fost autorizate în scopuri generale de furnizare de servicii de sănătate care nu au legătură directă cu prevenirea și tratarea COVID-19, vor sprijini avorturile elective", arată raportul.

„De exemplu", se menționează că „Secțiunea 3036 autorizează finanțarea obligatorie de 50 de milioane de dolari pentru subvenții și contracte în temeiul secțiunii 1001 din Legea privind Serviciile de Sănătate Publică, care este Programul de Planificare Familială Titlul X. În primul rând, pentru republicani nu este deloc clar cum finanțarea Titlului X va reduce transmiterea, boala și decesul cauzat de COVID-19.

Această finanțare este autorizată în urma direcției semnalate de președintele Biden Departamentului de Sănătate și Servicii Sociale, de a inversa „Regula Protejați Viața", o regulă care interzicea ca serviciile de planificare familială finanțate de Titlul X să fie oferite în aceeași locație în care se operează avorturi. Întrucât fondurile existente pentru Titlul X au mers spre entitățile care nu furnizează servicii de avort, secțiunea 3036 este doar o modalitate de a direcționa banii contribuabililor către furnizorii de avort, de genul Planned Parenthood."

Tribuna.US