ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joe Biden a omis un aspect foarte important în această dimineață cu privire la măsurile de salvare pe care el și administrația sa le iau pentru a salva Silicon Valley Bank, potrivit TheGatewayPundit.

Biden minte prin omisiune.

În această dimineață, Joe Biden a încercat să liniștească națiunea cu privire la segmentul bancar al economiei, în condițiile în care administrația sa a anunțat în weekend că va salva două bănci - Signature Bank și Silicon Valley Bank. Biden a arătat pur și simplu oribil în timp ce se bâlbâia și bolborosea în scurta sa cuvântare despre salvarea acestor două bănci.  În timp ce vorbea, Western Alliance Bank și-a pierdut din valoare.

Potrivit CBS:

Biden a reiterat în timpul remarcilor sale că „nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili" și a spus că banii vor proveni în schimb din taxele pe care băncile le plătesc către Fondul de asigurare a depozitelor.”

 Ceea ce Biden nu a împărtășit (minciuna sa de omisiune) este faptul că guvernul american îi salvează pe capitaliștii chinezi care aveau o sumă semnificativă de depozite la SVB. Aseară am raportat că South China Morning Post a remarcat puntea dintre SVB și China.

Prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB) a creat un sentiment de panică în sectorul start-up-urilor tehnologice și al capitalului de risc (VC) din China, întrucât creditorul a servit drept punte de legătură între capitalul american și antreprenorii chinezi din domeniul tehnologiei.

Începând de duminică după-amiază, subiecte legate de prăbușirea băncii, inclusiv „Falimentul SVB s-a extins în mai multe țări" și „Falimentul SVB afectează antreprenorii chinezi", erau în trend pe site-ul chinez de microblogging Weibo, postările primind sute de milioane de vizualizări.

„Se întâmplă din nou criza financiară din 2008?", a spus un utilizator Weibo cu pseudonimul MaxC. China este a doua cea mai mare piață de capital de risc, iar SVB se afla chiar în mijlocul ei, potrivit Tech Crunch.

„China, a doua cea mai mare piață de capital de risc din lume. Pe toate platformele de socializare, investitorii și startup-urile se grăbesc să împărtășească știri despre acest fiasco și gânduri despre cum să prevină un astfel de moment catastrofal. Pentru unele companii, însă, impactul este tangibil.”

Când China era încă novice în materie de capital de risc, la sfârșitul anilor 1990, SVB a fost printre primele instituții financiare care au început să deservească startup-urile din țară, în timp ce băncile tradiționale, aflate la risc, le evitau. De-a lungul timpului, banca a devenit o opțiune populară pentru startup-urile cu sediul în China care strâng fonduri în USD, precum și pentru unele firme de capital de risc în dolari axate pe China.

Ceea ce a omis Biden este faptul că SUA îi acoperă pe amicii săi de la PCC și afacerile lor cu capital de risc.