ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Biden a fost prins în flagrant. Administrația sa nu numai că a lansat un raid al FBI împotriva unui potențial rival din campania prezidențială din 2024 înainte de alegerile de la mijlocul mandatului, un caz clar de "interferență electorală", dar a ascuns o descoperire condamnabilă făcută cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative de la mijlocul mandatului (Midterms), potrivit Becker News.

După cum a relatat National Public Radio, Biden a declarat că documentele au fost "găsite într-o cutie într-un dulap încuiat din biroul Penn Biden Center din Washington, D.C.. Ele au fost predate Arhivelor Naționale imediat ce au fost descoperite de avocații săi personali, pe 2 noiembrie, înainte de alegerile de la jumătatea mandatului".

Vestea despre posesia, probabil ilegală, a documentelor clasificate de către Biden a fost anunțată abia săptămâna aceasta - la câteva luni după alegerile de la jumătatea mandatului.

Într-o altă descoperire surprinzătoare făcută miercuri, se pare că asistenții lui Biden au găsit cel puțin încă un lot de documente clasificate aflate în alt loc decât biroul Penn Biden Center din Washington, D.C. Detalii despre natura exactă a documentelor clasificate și nici despre locația exactă a acestora nu au fost comunicate imediat.

Marți, președintele Biden a afirmat că a fost surprins când angajații i-au spus că documentele clasificate se aflau la Penn Biden Center. El a mai spus că nu era sigur de conținutul acestora.

Biden a citit literalmente de pe o hârtie răspunsul său cu privire la această chestiune jenantă.

"Am fost surprins să aflu că există documente guvernamentale care au fost duse acolo în acel birou", a citit el. "Dar nu știu ce se află în documente".

Potrivit unui raport al CNN, documentele "clasificate" conțin informații despre subiecte extrem de sensibile, inclusiv despre legăturile sale cu Ucraina, Iran și Marea Britanie.

"Printre documentele clasificate din perioada în care Joe Biden a fost vicepreședinte, descoperite într-un birou privat în toamna anului trecut, se numără note și materiale informative ale serviciilor secrete americane care acoperă subiecte precum Ucraina, Iran și Regatul Unit", a declarat o sursă pentru CNN.

"Un total de 10 documente cu marcaje de clasificare au fost găsite anul trecut în biroul academic privat al lui Biden și erau datate între 2013 și 2016", a adăugat raportul.

Potrivit lui Richard Sauber, consilierul special al președintelui, Biden a folosit periodic spațiul de birouri de la centru de la jumătatea anului 2017 până la începutul campaniei sale din 2020.

După cum a relatat CBS News, documentele au provocat o "revizuire" din partea unui birou al procurorului american.

"Procurorul general Merrick Garland l-a desemnat pe procurorul general al SUA din Chicago să revizuiască documentele clasificate găsite la Centrul Penn Biden pentru diplomație și angajament global din Washington", a relatat anterior CBS News, pe baza unor surse confidențiale. "Cele aproximativ 10 documente provin din biroul vicepreședintelui Biden de la acest centru, au precizat sursele. CBS News a aflat că FBI-ul este, de asemenea, implicat în ancheta procurorului american."

Într-o situație similară cu cea a documentelor marcate "clasificate" găsite la reședința fostului președinte Donald Trump de la Mar-a-Lago, cutiile găsite la Penn Biden Center cu aceste documente clasificate conțineau și documente personale ale familiei Biden.

Cu toate acestea, Donald Trump era președintele Statelor Unite și avea autoritatea finală de declasificare a documentelor, în timp ce Joe Biden a luat documentele când era vicepreședinte.

Raidul FBI asupra lui Trump din 8 august, la cererea Arhivelor Naționale, nu a dus la descoperirea "secretelor nucleare" despre care Washington Post a relatat că s-ar afla în posesia lui Trump. Ulterior, The Post a relatat că o "analiză efectuată de agenți și procurori nu a găsit niciun interes comercial vizibil în documentele de la Mar-a-Lago, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune".