ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul sesiunii comune a Congresului de miercuri, Președintele Biden și-a prezentat noul plan în valoare de 1,8 trilioane de dolari, prin care bogații vor finanța investițiile guvernamentale. „Este timpul ca America corporativă și cei mai bogați 1% dintre americani să-și plătească partea echitabilă”, a spus Biden. El și-a ținut pledoaria în Camera Reprezentanților la un eveniment redus anul acesta din cauza pandemiei, scoțându-și masca pentru a vorbi cu un grup de aproximativ 200 de parlamentari democrați și republicani, alți oficiali și invitați, potrivit Reuters.

Demagogic, Biden a susținut că propunerile sale pentru familii și infrastructură, care împreună valorează aproximativ 4 trilioane de dolari, reprezintă o investiție o dată la generație, necesară pentru viitorul Americii. Tot referitor la planurile sale pentru familii, Biden a declarat că va "majora salariul minim la 15 dolari pe oră...Nimeni care lucrează 40 de ore pe săptămână n-ar trebui să trăiască sub linia sărăciei"

Biden a propus o revizuire a sistemului de impozitare din SUA, inclusiv ridicarea ratei de impozitare marginală superioară pentru cei mai bogați americani la 39,6% față de actualul său 37%.Biden a propus aproape dublarea impozitului pe veniturile din investiții - cunoscute sub numele de câștiguri de capital - pentru americanii care câștigă mai mult de 1 milion de dolari. Planul de infrastructură de peste 2 trilioane de dolari este finanțat de o creștere a taxelor corporative.


Biden vorbește despre salariul minim: