ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Biden s-a făcut de râs la summitul G7 când a încercat să-l corecteze pe premierul britanic Boris Johnson pentru că nu l-a prezentat pe "președintele Africii de Sud" - deși Johnson îl prezentase deja, precizează NY Post.

Incidentul jenant a avut loc sâmbătă, potrivit Sky News, care a postat online un clip video și o transcriere. După ce a menționat că demnitarii aflați în vizită au adus cu ei "o vreme destul de spectaculoasă", Johnson i-a prezentat pe președintele indian Narendra Modi, pe președintele sud-african Cyril Ramaphosa și pe președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Și președintele Africii de Sud", a spus Biden, în vârstă de 78 de ani, în timp ce arăta cu degetul peste masă.

Aparent luat prin surprindere, Johnson a spus: "Și, și, și, și președintele Africii de Sud... așa cum am spus mai devreme".

"Oh, chiar așa?" a spus Biden, arătând nedumerit în timp ce cuvintele sale se pierdeau.

"Am făcut-o... cu siguranță am făcut-o", a spus Johnson.

Cei din jurul mesei au început apoi să râdă, iar Macron s-a întors către Ramaphosa.

"Ai fost menționat de două ori, Cyril", a spus el.

Cu toate acestea, Biden promite că ii va arăta lui Putin, în cadrul întâlnirii de mâine, la Geneva, care sunt ”liniile roșii” :

”Îi voi arăta clar președintelui Putin că există domenii în care putem coopera, dacă alege asta. Dacă va alege să nu coopereze și să acționeze așa cum a făcut-o în trecut în legătură cu securitatea cibernetică și alte activități, vom răspunde, vom răspunde pe măsură", potrivit Agerpres.

Vineri, The Jewish Voice a postat, de asemenea, un clip video în care Biden este întrebat de un reporter care a strigat: "Cum merg întâlnirile dvs. în Cornwall, dle președinte?", în timp ce acesta traversa o terasă.

Biden s-a oprit și a întrebat: "Poftim?", apoi a răspuns: "Foarte bine", după ce reporterul a repetat întrebarea.

Interacțiunea a determinat-o pe prima doamnă Jill Biden să-și certe soțul, spunând "Joe! Haide!", în timp ce îi făcea semn să se întoarcă, printre râsetele spectatorilor. Jill Biden l-a luat apoi de mână pe președinte și l-a condus la distanță.

Iar conferința de presă de duminică de la aeroportul Cornwall Newquay a fost marcată de mai multe gafe ale lui Biden, inclusiv referiri repetate la programul internațional de distribuire a vaccinurilor COVAX ca fiind "COVID" - ceea ce Casa Albă a corectat, folosind paranteze, în transcrierea oficială a evenimentului.

De asemenea, Biden a confundat Siria și Libia de trei ori în timpul conferinței de presă, inclusiv atunci când a spus: "Sper că putem găsi o soluție de acomodare prin care să putem salva viețile oamenilor din, de exemplu, Libia", a relatat Fox News.

Iar în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reporterii, Biden a recunoscut că "voi avea probleme cu personalul" dacă se abate de la instrucțiunile care îi indicau să adreseze prima întrebare lui Jonathan Lemire de la The Associated Press, un invitat frecvent al rețelei liberale de știri MSNBC.