ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Biden elaborează un plan pentru a cere ca aproape toți vizitatorii străini în Statele Unite să fie complet vaccinați împotriva COVID-19, ca parte a ridicării în cele din urmă a restricțiilor de călătorie care împiedică o mare parte din lume să intre în Statele Unite, a declarat miercuri un oficial de la Casa Albă pentru Reuters.

Casa Albă dorește să redeschidă călătoriile, ceea ce ar stimula afacerile companiilor aeriene și ale industriei turismului, dar nu este pregătită să ridice imediat restricțiile din cauza numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19 și a variantei Delta a COVID-19 extrem de transmisibilă, a declarat oficialul.

Administrația Biden are grupuri de lucru interinstituționale care lucrează "pentru a avea un nou sistem pregătit pentru momentul în care vom putea redeschide călătoriile", a spus oficialul, adăugând că acesta include "o abordare etapizată care, în timp, va însemna, cu excepții limitate, că cetățenii străini care călătoresc în Statele Unite (din toate țările) trebuie să fie complet vaccinați".

Restricțiile extraordinare de călătorie din SUA au fost impuse pentru prima dată Chinei în ianuarie 2020 pentru a aborda răspândirea COVID-19. Numeroase alte țări au fost adăugate, cea mai recentă fiind India, în luna mai.

Unele țări, printre care Canada și Marea Britanie, relaxează sau ridică restricțiile de călătorie pentru americanii vaccinați.

Casa Albă a purtat, de asemenea,  discuții cu companiile aeriene și cu alte companii despre modul în care ar pune în aplicare o politică de solicitare a vaccinurilor pentru vizitatorii străini. De asemenea, administrația trebuie să răspundă și la alte întrebări, inclusiv ce dovezi de vaccinare ar accepta și dacă Statele Unite ar accepta vaccinurile pe care unele țări le folosesc, dar care nu au fost încă autorizate de autoritățile de reglementare americane.

Discuțiile între agenții de la Casa Albă s-au axat anterior pe solicitarea de vaccinuri pentru aproape toți vizitatorii străini care sosesc pe calea aerului. Oficialul de la Casa Albă nu a răspuns imediat la întrebările dacă administrația elaborează planuri pentru a cere, de asemenea, ca vizitatorii care sosesc din Mexic și Canada să fie vaccinați înainte de a trece frontierele terestre.

În prezent, singurii călători străini cărora li se permite să treacă pe cale terestră în Statele Unite din Mexic și Canada sunt lucrătorii esențiali, cum ar fi șoferii de camion sau asistentele medicale.

Nu a fost clar cât timp administrația va menține restricțiile existente, dar oficialul a reiterat că infecțiile "par să continue să crească în săptămânile următoare" și că "Statele Unite vor menține restricțiile de călătorie existente în acest moment".

Oficialii din industrie cred în continuare că vor trece cel puțin câteva săptămâni și potențial luni până când restricțiile vor fi ridicate.