ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un apel telefonic, duminică, președintele american Joe Biden l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că Statele Unite și aliații săi vor răspunde energic dacă Rusia invadează Ucraina, transmite Agerpres.

„Președintele Joseph R. Biden, Jr. a discutat astăzi cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy. Președintele Biden a precizat că Statele Unite și aliații și partenerii săi vor răspunde în mod decisiv în cazul în care Rusia va continua să invadeze Ucraina. Liderii și-au exprimat sprijinul pentru eforturile diplomatice, începând de săptămâna viitoare cu Dialogul bilateral privind stabilitatea strategică, la NATO prin Consiliul NATO-Rusia și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. Președintele Biden a subliniat angajamentul Statelor Unite și al aliaților și partenerilor săi față de principiul "nimic despre tine fără tine". El a reafirmat angajamentul Statelor Unite față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, și-a exprimat sprijinul pentru măsuri de consolidare a încrederii în vederea detensionării tensiunilor din Donbas și pentru o diplomație activă pentru a avansa punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, în sprijinul formatului Normandia”, a comunicat Jen Psaki, purtătoare de cuvânt a Casei Albe.