ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul chinez Xi Jinping și președintele american Joe Biden s-au întâlnit luni, pe insula indoneziană Bali, înainte de summitul G20 de marți, potrivit Reuters.

Cei doi lideri și-au strâns mâna în foaierul hotelului, în fața unui șir de steaguri ale Chinei și ale Statelor Unite

"Este pur și simplu minunat să vă văd", i-a spus Biden lui Xi.

"În calitate de lideri ai celor două națiuni ale noastre, împărtășim responsabilitatea, din punctul meu de vedere, de a arăta că China și Statele Unite pot să își gestioneze diferențele, să prevină ca concurența să se ... transforme în conflict și să găsească modalități de a lucra împreună la problemele globale urgente care necesită cooperarea noastră reciprocă."

El a menționat schimbările climatice și insecuritatea alimentară drept probleme pe care lumea se așteaptă ca cele două țări să le abordeze.

Răspunzându-i lui Biden, Xi a spus că relația dintre cele două țări ale lor nu corespunde așteptărilor globale.

"Așadar, trebuie să trasăm cursul corect pentru relația dintre China și SUA. Trebuie să găsim direcția corectă pentru relația bilaterală în continuare și să ridicăm relația", a spus Xi.

"Lumea se așteaptă ca China și Statele Unite să gestioneze în mod corespunzător relația", a spus el, adăugând că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu Biden pentru a readuce relația pe calea cea bună.

Niciunul dintre cei doi lideri nu a purtat o mască pentru a se feri de COVID, deși membri ai delegațiilor lor au făcut-o.

Se așteaptă ca principalele lor subiecte de discuție să fie Taiwanul, Ucraina și ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, probleme care vor plana, de asemenea, asupra G20, care se desfășoară fără prezența președintelui rus Vladimir Putin.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov îl va reprezenta pe Putin la summitul G20.
 
VIDEO: