ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou moment de confuzie al președintelui american Joe Biden. Liderul de la Casa Albă l-a confundat pe actualul președinte francez Emmanuel Macron cu unul dintre foștii șefi de stat francezi, Francois Mitterand, decedat în urmă cu aproape 30 de ani. 
 

Biden, în vârstă de 81 de ani, care susținea duminică un discurs la Las Vegas, în Nevada, a descris o reacție a omologului său francez la o reuniune G7 în 2020. Însă nu numai că a greșit numele liderului, dar i-a atribuit și o naționalitate greșită, dar apoi s-a corectat, notează Cotidianul.

„Am spus: ‘America s-a întors”, afirmă Biden în această înregistrare video.
 
Mitterand – Macron, din Germania – vreau să zic, din Franța, s-a uitat la mine și a spus: ‘Știți, ce, de ce, pentru cât timp v-ați întors'”, a adăugat el, potrivit unei transcrieri a Casei Albe.

Videoclipul, care îl arată pe Biden ezitând și căutându-și cuvintele, a fost vizualizat și distribuit de mii de ori pe X (ex-Twitter).

Francois Mitterrand a condus Franța între 1981 și 1995 și a murit în 1996.