ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Joe Biden urmează să primească, marți, 25 octombrie, doza a 5-a anticovid. Acesta i-a îndemnat, totodată, pe americani să se vaccineze cu doza booster actualizată(doza 5), a declarat duminică asistentul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz, relatează Cotidianul.
 
CDC a anunțat săptămâna trecută că 4,5 milioane de americani au primit vaccinul actualizat.
 
Doza a cincea, numită și booster bivalent, este concepută pentru a combate subvariantele BA.4 și BA.5. ale Omicron și versiunea inițială a coronavirsului.

Statele Unite au început să ofere în luna septembrie vaccinul bivalent.
 
Luna trecută, directorul CDC, Rachelle Wallensky primise „vaccinul de rapel bivalent”, adică al doilea „booster”, respectiv a cincea doză, specifică cică „variantei Omicron”. După vaccinare, ea a fost fotografiată în timp ce dădea cu degetul în sus, fotografie care a fost postată într-un tweet al CVS Health, ca propagandă tip Ro Vaccinare.

Cu toate că a fost vaccinată cu cinci doze, Walensky a fost testată pozitiv la Covid.