ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul unei conferințe de presă care a avut loc vineri la Casa Albă, secretarul de presă Jen Psaki a declarat că Joe Biden este alături de democrații de top din Camera Reprezentanților și Senat care fac presiuni pentru votarea unei legi care ar anula toate legile pro-viață din țară și ar legaliza avortul până în momentul nașterii, informează Life News.

Psaki a declarat că Joe Biden „continuă să colaboreze cu Congresul” pentru a adopta un proiect de lege radical în Congres. Măsura este impropriu numită „Legea pentru protecția sănătății femeilor”. 

 
Așa-numita Lege pentru protecția sănătății femeilor (H.R. 3755) ar fi cel mai radical proiect de lege adoptat vreodată cu privire la avort.
 
„Legea pentru protecția sănătății femeilor este gândită în așa fel încât să elimine toate protecțiile legale pentru copiii nenăscuți, atât la nivel federal, cât și la nivel de state”, a declarat Carol Tobias, președinte al National Right to Life (NRLC). „Legea pentru protecția sănătății femeilor este, de fapt, Legea-avortului-fără limite-până-la-naștere”.
 
Tobias a continuat: „Singurii care vor beneficia de pe urma acestei legi vor fi susținătorii avorturilor și furnizorii de servicii de avort, cum ar fi Planned Parenthood. Această legislație pune în pericol femeile și copiii lor nenăscuți, ar extinde finanțarea avortului de către contribuabili și nu ar mai stipula că o femeie trebuie să primească informații despre dezvoltarea copilului ei nenăscut.”
 
Printre legile de protecție pe care proiectul de lege le-ar anula se numără:

- Obligația de a le furniza femeilor care doresc să facă avort informații specifice despre copilul nenăscut și despre alternativele la avort;
- Legile care prevăd perioade de gândire (perioade de așteptare);
- Legile care le permit medicilor să refuze efectuarea de avorturi;
- Interzicerea avortului electiv după 20 de săptămâni, când copilul nenăscut este capabil să simtă durere;
- Interzicerea folosirii avortului ca metodă de selectare a sexului. Legile împotriva selectării sexului se bucură în general de un sprijin public larg în statele în care sunt adoptate, inclusiv de sprijinul unor majorități semnificative de femei.

Proiectul de lege ar anula, de asemenea, majoritatea limitelor federale adoptate anterior privind avortul, inclusiv legile federale de protecție a conștiinței și majoritatea, dacă nu toate, limitele privind finanțarea avortului de către guvern.

„Potrivit grupurilor pro-avort, dacă această lege va fi promulgată, avortul la cerere va fi permis în toate cele 50 de state, chiar dacă legea Roe vs. Wade este diluată sau anulată. Avortul electiv ar deveni procedura care trebuie întotdeauna facilitată - niciodată întârziată, niciodată împiedicată, nici în cea mai mică măsură”, a declarat Jennifer Popik, director pe probleme de legislație federală pentru National Right to Life. „Această legislație ar invalida aproape toate limitările statale existente privind avortul.”