ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui director executiv al metaversului, introducerea ChatGPT de la OpenAI ar putea accelera procesul de introducere pe piață a unui avatar digital realist, cu inteligență artificială, al celor dragi decedați, cu mult înainte de termen, scrie Futurism.

„Inteligența artificială progresează extrem de rapid", a declarat pentru Motherboard directorul general al Somnium Space, Artur Sychov, a cărui companie lucrează în prezent la dezvoltarea unui mod „Live Forever" pentru avatarurile robotizate din „lumea sa de realitate virtuală". „Sincer, progresează mai repede decât am anticipat chiar și noi."

Funcția „Live Forever" a Somnium Space, poate viitoare, este simplă, cel puțin în teorie.
 
 Cum sună motto-ul lor de propagandă? Îl redăm mai jos:

Dați firmei lui Sychov o grămadă de date personale, iar ei vor crea un „tu" digitalizat, care va „trăi" "pentru totdeauna" în sălile consacrate ale metaversului companiei. Ai putea muri știind că copiii, nepoții și alte persoane dragi vor putea comunica cu această versiune interactivă a ta, iar cei dragi, la rândul lor, nu vor fi niciodată forțați să accepte în totalitate moartea ta. Nu este școala Jeff Bezos de nemurire fizică, dar cu siguranță este o nemurire ușoară.

La propriu, dacă mor - și am aceste date colectate - oamenii pot veni sau copiii mei, pot intra și pot avea o conversație cu avatarul meu, cu mișcările mele, cu vocea mea", a declarat Sychov pentru Motherboard într-un interviu anterior, în aprilie anul trecut. „Veți cunoaște persoana. Și poate că în primele 10 minute, în timp ce vorbiți cu acea persoană, nu veți ști că este de fapt o inteligență artificială. Acesta este scopul".

La vremea respectivă, Sychov a declarat pentru Motherboard că „Live Forever" era la cel puțin cinci ani distanță. Acum, conform Motherboard, Sychov și-a redus calendarul imaginat la doi ani sau chiar mai puțin, iar totul se datorează muncii celor de la OpenAI. Se pare că buzz-ul chatbot al companiei a împins proiectul de nemurire în hiperdrive, furnizând chiar un plan pas cu pas care detaliază cum să se integreze în peisajul mai larg al lumii digitale a lui Sychov după ce a fost instalat într-unul dintre avatarurile robot ale jocului.

Și în timp ce dezvoltatorii se pare că se luptă cu modul în care să  „stocheze în mod adecvat înregistrările de date" necesare pentru ca avatarele „Live Forever" și alți roboți din joc să funcționeze așa cum doresc, ei susțin că au făcut deja unele progrese în ceea ce privește capacitatea roboților de a „ține minte", cel puțin pe termen scurt, precum și în ceea ce privește capacitatea lor de a părea  un pic mai umani.