ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, pentru a lupta cu schimbările climatice, a declarat Bill Gates într-un interviu acordat revistei MIT Technology Review, în care a vorbit despre cartea lui - „How to Avoid a Climate Disaster” (Cum să evităm un dezastru climatic), arată LifeSiteNews.

După ce a recunoscut că trecerea la carnea de vită sintetică nu este viabilă în cazul țărilor sărace (unde „va trebui să folosim genetica animală pentru a crește considerabil cantitatea de carne de vită per emisii [de metan]”), fondatorul Microsoft a fost de părere că țările bogate ar putea adopta ideea: „Te poți obișnui cu diferența de gust, iar promisiunea este că, în timp, o vor face să aibă un gust și mai bun. În cele din urmă, această taxă ecologică este suficient de modestă pentru a putea schimba [comportamentul] oamenilor sau pentru a folosi reglementările cu scopul de a modifica total cererea.”
 
Gates a declarat că „poate chiar să vadă o cale” pentru ca această schimbare să devină realitate, menționând activitatea unor producători de „burgeri” vegetali, precum Impossible și Beyond Meat, dar a recunoscut că „a le spune oamenilor: "Nu mai puteți mânca vită" este o strategie nepopulară din punct de vedere politic”. El s-a plâns, de asemenea, de legislația care prevede că „vita” artificială nu poate fi etichetată în mod înșelător: „Există toate aceste proiecte de lege care stipulează că aceasta trebuie să se numească, practic, gunoi de laborator, pentru a fi vândută. Nu vor ca noi să folosim eticheta de 'vită'.”
 
În cartea lui, Gates și-a expus propunerile referitoare la o serie de schimbări în domeniul tehnologiei, precum și propunerile de politici pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial, incluzând un apel ca Statele Unite să investească 35 de miliarde de dolari în așa-numitele tehnologii ecologice. 
 
Interviul poate fi citit, integral, aici.