ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicii din Anglia au fost atenționați să aibă grijă la semnele de gripă mortală, numită „Gripa Cămilei”, în rândul fanilor englezi care se întorc de la Cupa Mondialăd din Qatar, relatează The Sun.

Agenția britanică de securitate sanitară a îndemnat medicii să fie atenți la persoanele care suferă de febră și dificultăți de respirație.

Aproape 1.000 de persoane au murit din cauza gripei cămilei - sau a sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS) - în ultimii ani.

Iar cazurile ar putea crește acum din cauza numărului mare de fani care s-au adunat în Qatar pentru Cupa Mondială și care ar fi putut fi expuși la cămile.

Aparent, Gripa Cămilei este mult mai mortală decât Covid 19 - mai mult de o treime dintre persoanele care o iau mor, în comparație cu mai puțin de 4% dintre cei care suferă de Covid.

În nota informativă trimisă de Agenția de Securitate a Bolilor se precizează: "Clinicienii și echipele de sănătate publică ar trebui să fie în mod special atenți la posibilitatea apariției gripei la călătorii care se întorc de la Cupa Mondială.

 "Riscul de infectare a locuitorilor din Marea Britanie este foarte scăzut, dar poate fi mai mare în cazul celor care au fost expuși la factori de risc specifici din regiune - cum ar fi cămilele”.

"Gripa cămilelor poate fi dobândită prin contactul apropiat cu cămilele sau prin consumul de produse de cămilă, de exemplu, lapte de cămilă nepasteurizat."

Acesta avertizează, de asemenea, asupra "transmiterii de la persoană la persoană" și spune că au fost deja raportate două cazuri în Qatar în acest an, ambele persoane fiind expuse la cămile.

Au fost înregistrate 2.600 de cazuri între aprilie 2012 și octombrie 2022 în 12 țări din estul Mediteranei și din Orientul Mijlociu.

Dintre acestea, 935 de persoane, adică 36%, au murit.

Unii dintre cei care se îmbolnăvesc nu prezintă niciun simptom, dar alții vor suferi de febră, tuse, dificultăți de respirație, diaree și vărsături.
 
Coincidență sau nu, știrile despre Gripa Cămilei au izbucnit odată cu apariția miliardarului Bill Gates în Qatar, unde s-a întâlnit cu vice prim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani. Cei doi au discutat despre dezvoltarea domeniilor Agriculturii și Sănătății, informează The Peninsula.
 
Peninsula
 
Bill Gates a felicitat, totodată, statul Qatar pentru succesul înregistrat în organizarea Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022. Filantropul a fost văzut, de asemenea,  la Cupa Mondială, alături de staruri internaționale, precum David Beckham.