ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bill Gates consideră că națiunile bogate ar trebui să treacă la consumul de „carne de vită 100% sintetică”, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale, scrie Sky News.

În noua sa carte, „How to Avoid a Climate Disaster”/„Cum să evităm o catastrofă climatică”, Bill Gates subliniază faptul că, deși este posibil ca omenirea să evite catastrofa cu ajutorul realizărilor tehnologice, sunt necesare politici guvernamentale pentru reducerea impactului schimbărilor climatice.

Vorbind pentru MIT Technology Review, miliardarul a spus că guvernele țărilor dezvoltate ar trebui să legifereze renunțarea la consumul de carne de vită, dat fiind faptul că acest sector al creșterii animalelor contribuie în mod masiv la emisiile de metan.

„Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, a afirmat Bill Gates.

Cantitatea de metan din atmosferă a crescut semnificativ între 2000 și 2017, ducând la ceea ce ar putea fi o creștere a încălzirii globale de până la patru grade Celsius până la sfârșitul secolului, potrivit unui așa-zis studiu publicat în iulie 2020. 

„Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru gaz metan”, susține dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford. „Oamenii fac glume despre balega de vacă, fără să-și dea seama cât de mare este de fapt această sursă de poluare”, precizează, cu seriozitate, cercetătorul.

Bill Gates a descris această problemă drept „foarte dificilă”, afirmând pentru MIT Technology Review că nici compușii care reduc emisiile de metan nu sunt suficienți. O soluție ar fi, însă, producerea la scară largă a cărnii sintetice pentru consum alimentar.

„Te poți obișnui cu diferența de gust, și așteptarea e ca producătorii de carne sintetică să o facă să aibă un gust și mai bun, cu timpul”, a mai spus Bill Gates.

„Profețiile” lui se potrivesc cu scenariul descris de artizanii Marii Resetări. Până în 2030, Forumul Economic Mondial prevede că una dintre cele 8 schimbări fundamentale va fi reducerea la minimum a consumului de carne.
 
Activista ecologistă daneză Ida Auken prezicea în 2019 că până în 2030 emisiile de carbon vor fi reduse considerabil, iar oamenii vor trăi într-o lume în care carnea în farfurie „va fi un spectacol rar”, în timp ce apa și aerul vor fi mult mai curate decât astăzi. Totul, cu prețul realizării unei societăți similare comunismului, în care proprietatea privată va dispărea și nu vor mai exista bani.