ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bill Gates, recunoscut de multă vreme ca unul dintre cei mai importanți susținători ai vaccinurilor, a ridicat unele sprâncene la o conferință recentă din Australia când a recunoscut că există "probleme" cu actualele vaccinuri COVID-19, scrie Defender. 
 
Luând cuvântul la Institutul Lowy din Australia, în cadrul unei conferințe intitulate „Pregătirea pentru provocările globale: In Conversation with Bill Gates", fondatorul Microsoft a făcut următoarea declarație:

„De asemenea, trebuie să rezolvăm cele trei probleme ale vaccinurilor [COVID-19]. Vaccinurile actuale nu blochează infecțiile. Nu sunt largi, așa că atunci când apar noi variante pierzi protecția și au o durată foarte scurtă, în special la persoanele care contează, adică la persoanele în vârstă".

Astfel de declarații au fost surprinzătoare pentru unii, având în vedere sprijinul de lungă durată al lui Gates pentru - și investițiile în - producătorii de vaccinuri și organizațiile care promovează vaccinarea la nivel mondial. Cu toate acestea, ele au fost cele mai recente dintr-o serie de evoluții din ultimele săptămâni care au pus din ce în ce mai mult sub semnul întrebării, în special vaccinurile COVID-19.

Mai mulți analiști și comentatori l-au criticat pe Gates - dar nu din cauza dezacordului cu declarațiile făcute de acesta în Australia. În schimb, aceștia au argumentat că acesta investise anterior masiv în vaccinurile cu ARNm, în același timp în care a încurajat o campanie globală de vaccinare împotriva COVID-19 și a susținut vaccinarea obligatorie. Vorbind la 25 ianuarie în cadrul emisiunii „Rising" de la The Hill TV, coprezentatorii Briahna Joy Gray și Robby Soave au abordat declarațiile lui Gates. Soave a fost inițial de acord la prima vedere cu criticile lui Gates la adresa vaccinurilor actuale cu ARNm, spunând:

„El chiar a pus punctul pe i în ceea ce privește problemele pe care le avem: durata scurtă a protecției, nu are un impact semnificativ perceptibil asupra transmiterii cazurilor... nu este un beneficiu masiv pentru o mulțime de oameni tineri și sănătoși". Cu toate acestea, Soave - care, la 19 ianuarie, a dezvăluit „fișiere Facebook" care indică faptul că CDC a influențat semnificativ moderarea și cenzura conținutului pe platforma referitoare la vaccinurile COVID-19 - a subliniat apoi investițiile anterioare ale lui Gates care au contribuit la dezvoltarea tehnologiei vaccinurilor cu ARNm.

 
 
 
 Soave a declarat: „Bill Gates a fost un susținător important al tehnologiei ARNm... a fost investitor la BioNTech, care a dezvoltat vaccinul cu ARNm pentru Pfizer".

„Făceam niște săpături", a continuat Soave, „[și] am văzut că a vândut multe din aceste acțiuni la ... cât de mult profit a fost?". „De 10 ori", a răspuns Gray. „A investit 55 de milioane de dolari în BioNTech în 2019 și acum valorează  550 de milioane de dolari. A vândut niște acțiuni ... la sfârșitul anului trecut, cred că a fost, cu un preț al acțiunilor de peste 300 de dolari, ceea ce a reprezentat un câștig uriaș pentru el față de momentul în care a investit."

Soave s-a dezlănțuit apoi în comentarii critice la adresa lui Gates:

„Haideți să urmărim această traiectorie: [Gates] investește masiv în BioNTech, „vaccinurile cu ARNm sunt grozave, acesta este viitorul”, vorbește despre calendarul vaccinului și despre cum îl putem dezvolta mai repede, „s-ar putea să trebuiască să tăiem niște colțuri în ceea ce privește siguranța”... Totul în... îl vinde... face o sumă uriașă de bani... dar acum este „da, este în regulă, ar putea fi mai bine, dar ceea ce ne trebuie cu adevărat este acest spray pentru a fi inhalat”.

Soave se referea la o declarație pe care Gates a făcut-o în timpul recentei sale conferințe din Australia, imediat înainte de remarcile sale privind vaccinurile cu ARNm, în care a spus: „Nu, nu, nu: Credem că putem avea, de asemenea, foarte devreme într-o epidemie, un lucru pe care îl poți inhala și care va însemna că nu poți fi infectat, un blocant, un blocant inhalat."

Gray a ridicat problema conflictelor de interese dintre persoane precum Gates, care dețin poziții importante în cadrul producătorilor de medicamente și vaccinuri, și cheltuirea de către guvernul federal a unor sume mari din banii contribuabililor pentru achiziționarea acestor produse. A spus:

„Aceasta este o escrocherie. Aceste companii extrag bani, banii contribuabililor, ca să spunem așa, pentru a plăti tratamente medicale care nu sunt indicate de către profesioniștii din domeniul medical și care sunt mai puțin utile decât ceea ce avem deja. În același timp, administrația Biden își deschide ușile, uși rotative, pentru oameni din aceste diverse industrii, cum ar fi Jeff Zients, care este noul șef de personal al lui Joe Biden... care și-a petrecut întreaga carieră la genul de companii, investind în genul de companii, care au suprataxat guvernul pentru plățile Medicare și Medicaid și exact genul de plăți în exces. Este o escrocherie enormă și una care este incredibil de comună."

Zients a fost anterior „țarul COVID" al administrației Biden și a făcut presiuni publice pentru vaccinarea universală. Soave a spus apoi că declarațiile lui Gates și problema mai largă a conflictelor de interese dintre susținătorii medicamentelor și vaccinurilor și guvernul federal dau crezare afirmațiilor făcute de mult timp de „anti-vaxxeri și alții asemenea". El a spus:

„Faptul că nu există mai multe interogări ale conflictului său de interese în acest caz de către curentul principal este profund îngrijorător, iar pentru oamenii care au fost sceptici cu privire la acest aspect al Pfizer și la dezvoltarea de medicamente în jurul COVID și care au fost loviți în mass-media ca fiind nebuni, anti-vaxuri și altele asemenea, sincer cred că această problemă a corupției farmaceutice și a oamenilor care promovează diverse intervenții, având o investiție în profit, ar fi trebuit să fie o problemă pe care stânga să o conducă. Trebuie să fim mai transparenți cu privire la faptul că oamenii care au contribuții la ceea ce va fi politica guvernamentală, ceea ce li se va cere oamenilor, administrația Biden a încercat să le ceară oamenilor să obțină acest lucru, nu ar trebui să se știe cel puțin când sunt în joc interese financiare de sute de milioane de dolari pentru cei care consiliază acest lucru? Și tonul lor se schimbă pe măsură ce urmărește banii!”

Jurnalistul de investigație Jordan Schachtel a avut, de asemenea, comentarii dureroase în urma declarațiilor lui Gates în Australia, scriind pe blogul său:

„Fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a fost unul dintre arhitecții isteriei Covid și a avut un impact mai mare decât orice altă persoană asupra politicilor dezastruoase privind pandemia globală, a recunoscut în sfârșit că injecțiile cu ARNm pe care le promovează de doi ani nu sunt altceva decât niște vechituri farmaceutice expirate.  Gates recunoaște că injecțiile sunt imposibil de aliniat cu variantele care se dezvoltă rapid, expiră cu viteza luminii și nu opresc transmiterea. Și nu funcționează pentru singura parte a populației cu risc."

Schachtel a numit acest lucru „o răsturnare de situație incredibilă din partea omului care a anunțat odată că vaccinurile sunt leacul pentru coronavirus", bazându-se pe declarația anterioară a lui Gates: „toți cei care iau vaccinul nu doar se protejează pe ei înșiși, ci reduc transmiterea lor către alte persoane și permit societății să revină la normal". În 2021, Gates a descris vaccinurile cu ARNm ca fiind „magice", spunând că acestea vor fi un „schimbător de joc" în următorii cinci ani.
 
 
Gates avertizează cu privire la „următoarea pandemie", laudă restricțiile și cere mai multe simulări de pandemie

După cum a relatat Daily Mail pe 23 ianuarie, discursul lui Gates din Australia s-a remarcat prin câteva declarații suplimentare pe care le-a făcut. Gates „a făcut apel la o mai mare cooperare la nivel mondial, folosind pandemia COVID-19 ca exemplu al modului în care țările ar putea să-și îmbunătățească răspunsul dacă ar lucra împreună", susținând că „liderii politici trebuie să lase deoparte diferențele și să lucreze împreună pentru a se pregăti pentru următorul virus". De asemenea, el a lăudat politicile stricte de izolare ale Australiei, spunând:

„Unele dintre lucrurile care ies în evidență sunt faptul că Australia și alte șapte țări au făcut diagnostice la scară populațională din timp și au avut politici de carantină. Acest lucru a însemnat menținerea unui nivel scăzut de infecție în primul an, când nu existau vaccinuri."

Gates a cerut, de asemenea, mai multe „simulări de pandemii" pentru a-i ajuta pe liderii mondiali să facă față „viitoarelor pandemii". El a spus:

„Singurul lucru care încă atârnă în balanță este dacă vom avea capacitatea globală și la nivel regional și național care ar însemna că atunci când apare o amenințare (de boală infecțioasă) vom acționa în așa fel încât să nu se extindă la nivel global. Trebuie să facem din cinci în cinci ani un exercițiu cuprinzător atât la nivel de țară, cât și la nivel regional de pregătire pentru pandemii și aveți nevoie de un grup global care să acorde punctaj tuturor."

Ca parte a acestei pregătiri, Gates a făcut apel la țări să aibă „instrumente de rezervă", inclusiv vaccinuri, pentru următoarea pandemie:
 
„Deci, există o clasă care are în ea rujeola, o clasă de gripă, o clasă de coronavirus și o a patra clasă, toate acestea trebuie să avem instrumente de rezervă, atât antivirale, cât și vaccinuri care să le poată face față. Este foarte ușor de realizat. Așadar, în ceea ce privește instrumentele, putem fi mult mai pregătiți."

Schachtel a precizat că Gates a fost sponsor al Evenimentului 201, o simulare desfășurată la 18 octombrie 2019, care a „prezis" o pandemie globală de coronavirus. Unul dintre sponsorii Evenimentului 201 a fost Fundația Bill și Melinda Gates (BMGF). BMGF este partener al Gavi, The Vaccine Alliance și deține un loc în consiliul de administrație al acesteia. La rândul său, Gavi colaborează îndeaproape cu Alianța ID2020, un puternic susținător al „pașapoartelor pentru vaccinuri", după cum a relatat anterior The Defender. Microsoft și BMGF sunt membri fondatori ai ID2020. Potrivit aceluiași raport al The Defender, în septembrie 2022, BMGF a promis 1,27 miliarde de dolari în sprijinul „proiectelor de sănătate și dezvoltare la nivel mondial".

Și, după cum a raportat anterior The Defender, BMGF s-a angajat anterior, în iunie 2020, să aloce 750 de milioane de dolari pentru dezvoltarea vaccinului AstraZeneca la Universitatea Oxford și o finanțare condiționată de 150 de milioane de dolari pentru Institutul Serum din India - cel mai mare producător de vaccinuri din lume după numărul de doze produse și vândute. De asemenea, Serum Institute a primit un grant de 4 milioane de dolari de la BMGF în octombrie 2020 pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea ca parte a răspunsului COVID-19, în timp ce în august 2020, Serum Institute, în parteneriat cu BMGF și Gavi, a convenit să producă până la 100 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 pentru țările cu venituri mici și medii.

Într-o postare pe blogul său oficial din decembrie 2020, Gates a scris că fundația sa „și-a asumat o parte din riscul financiar" pentru vaccin, astfel încât, dacă vaccinul Oxford-AstraZeneca nu va fi aprobat, Institutul Serum nu va fi „nevoit să suporte o pierdere totală". Comentariile lui Gates sunt cele mai recente dintr-un șir de apariții negative în presă pentru COVID, vaccinurile cu ARNm Remarcile lui Gates din Australia - și atenția pe care au primit-o din partea presei - reprezintă ultima dintr-o serie de reprezentări mediatice mai puțin măgulitoare despre COVID-19 și vaccinurile cu ARNm din ultimele săptămâni.
 
 La 22 ianuarie, Wall Street Journal a publicat un editorial extrem de critic cu privire la nedivulgarea de către FDA a datelor referitoare la eficacitatea rapelurilor bivalente COVID-19. Allysia Finley, membră a comitetului editorial al ziarului, a scris:

„Agențiile federale au făcut pasul fără precedent de a ordona producătorilor de vaccinuri să le producă și de a le recomanda fără date care să susțină siguranța sau eficacitatea lor". De asemenea, ea a acuzat producătorii de vaccinuri de „publicitate înșelătoare".
 
 Pe. 13 ianuarie, în timpul unei apariții televizate în direct la BBC, cardiologul Dr. Aseem Malhotra a „bombardat" rețeaua de televiziune atunci când a sugerat „nepromptat" că vaccinurile cu ARNm prezintă un risc cardiovascular.
 
 O înregistrare video sub acoperire difuzată de Project Veritas, publicată la 25 ianuarie, îl arată pe Jordon Trishton Walker, directorul Pfizer pentru cercetare și dezvoltare, operațiuni strategice, recunoscând că societatea farmaceutică „explorează" posibilitatea de a muta „noi înșine" COVID-19 prin „evoluție dirijată", pentru ca apoi să „dezvolte preventiv noi vaccinuri" împotriva acestora. O înregistrare video ulterioară îl arată pe Walker agresându-l pe fondatorul Project Veritas, James O'Keefe, atunci când a fost confruntat cu înregistrarea declarațiilor sale. Senatorul Ron Johnson (R-Wis.) a cerut joi o anchetă a Congresului împotriva producătorilor de vaccinuri și a procesului de aprobare a vaccinului COVID-19, ca răspuns la dezvăluirile Project Veritas.

„Agențiile federale de sănătate au fost capturate de Big Pharma și și-au neglijat în mod grosolan îndatoririle pe tot parcursul pandemiei", a declarat Johnson. „Este timpul ca Congresul să investigheze amănunțit producătorii de vaccinuri și întregul proces de aprobare a vaccinului COVID", a adăugat el. Senatorul Marco Rubio (republican din Florida) a trimis o scrisoare directorului general al Pfizer, Albert Bourla, ca răspuns la videoclipurile Project Veritas, în care se afirmă următoarele

„Vă scriu ca răspuns la rapoartele tulburătoare privind intenția Pfizer de a muta virusul SARS-CoV-2 (COVID) prin obținerea de funcții, sau „evoluție dirijată", așa cum a detaliat directorul de cercetare și dezvoltare al Pfizer, Jordan Walker. „Așa cum s-a dovedit de nenumărate ori, încercările de a muta un virus, în special unul atât de puternic precum COVID, sunt periculoase. Dacă afirmațiile detaliate în videoclip sunt adevărate, Pfizer a pus dorința sa de profit mai presus de preocuparea pentru sănătatea națională și globală și trebuie să se tragă la răspundere."

Declarațiile făcute de caricaturistul Scott Adams, celebru pentru „Dilbert", cu privire la vaccinurile COVID-19 au atras, de asemenea, atenția. Într-o înregistrare video din 22 ianuarie, Adams a declarat: „Cei anti-vaxxer au câștigat în mod clar, voi sunteți câștigătorii!", datorită neîncrederii lor în guvern și în corporații.
 
Iar Elon Musk, proprietarul și directorul executiv al Twitter, răspunzând la comentariile separate făcute de Adams cu privire la prevalența semnificativă a evenimentelor adverse legate de vaccinul COVID-19, a scris pe Twitter: „Am avut efecte secundare majore de la a doua injecție de rapel. M-am simțit ca și cum aș fi murit timp de câteva zile. Să sperăm că nu există daune permanente, dar nu știu". Musk a continuat cu un al doilea tweet, afirmând: "Am fost vaccinat cu un vaccin de vaccinare: "Și vărul meu, care este tânăr și cu o sănătate de vârf, a avut un caz grav de miocardită. A trebuit să meargă la spital". Mai multe comentarii ale jurnaliștilor care au răspuns pe Twitter la declarațiile lui Musk s-au referit, în mod anecdotic, la numărul tot mai mare de persoane care se confruntă cu astfel de leziuni cauzate de vaccinul COVID-19.