ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ArkeaBio, o companie din Boston care a dezvoltat un vaccin pentru a reduce emisiile de metan ale animalelor de fermă, a obținut 26,5 milioane de dolari printr-o finanțare cu capital de risc condusă de un fond de investiții fondat de Bill Gates, notează Axios.
 
CE SUSȚIN PROMOTORII VACCINULUI:

De ce este important: Preocuparea pentru flatulența (sau râgâielile) de vacă a devenit un subiect de glumă politică, dar se estimează că acestea generează peste 5% din gazele cu efect de seră la nivel mondial.

Vaccinurile ar putea fi o soluție relativ ieftină și scalabilă, în special pe măsură ce crește cererea de alimente.

Știința: Metanul este mult mai puternic decât dioxidul de carbon, în ceea ce privește captarea căldurii atmosferice, deși se disipează mai repede.

Tranzacția: Breakthrough Energy Ventures a condus runda din seria A, la care s-au alăturat Grantham Foundation, AgriZeroNZ, Rabo Ventures, Overview Capital și The51 Food & AgTech Fund.

BEV a finanțat anterior runda de lansare de 12 milioane de dolari a ArkeaBio.

Concluzia AXIOS: Toată chestia pare puțin distopică - administrarea de vaccinuri animalelor pentru ca acestea să gătească planeta mai puțin înainte ca noi să gătim unele dintre ele - dar povestea a trecut cu mult timp în urmă peste obstacolul distopic.