ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul Bill Gates s-a întâlnit cu prim-ministrul Regatului Unit (UK), Rishi Sunak, cu Steve Barclay, ministrul sănătății și îngrijirii sociale, și cu Grant Shapps, secretar de stat pentru Departamentul pentru securitate energetică și Net Zero, pentru a oferi o „mână de ajutor" și a discuta despre tehnologie, inteligență artificială, răspunsul la pandemii, tranziția către o energie curată și multe altele, scrie ReclaimTheNet.

Un comunicat de presă al guvernului britanic a precizat că Sunak a discutat despre „leadershipul Regatului Unit în materie de inovare în domeniul tehnologiei cu emisii reduse de carbon și al științelor vieții". De asemenea, comunicatul de presă a dezvăluit că Sunak și Gates au discutat despre „oportunitatea ca Regatul Unit să conducă un impuls global pentru soluții inovatoare în domeniul securității energetice, al aprovizionării cu alimente și al sănătății publice globale".
 
 
 


Comunicatul de presă a adăugat că Sunak și Gates au participat la lansarea Cleantech for UK - o coaliție de lideri de afaceri și investitori care „s-au angajat să lucreze împreună pentru a supraîncărca economia ecologică a Regatului Unit". Compania de investiții în energie durabilă a lui Gates, Breakthrough Energy, este membru fondator al Cleantech for UK și oferă investiții de capital de risc. Printre membrii consiliului de administrație al Breakthrough Energy se numără alți câțiva miliardari americani, printre care Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn.

Nu numai că societatea de capital de risc a lui Gates investește în Cleantech for UK, dar organizatorul Coaliției, Cleantech Group, enumeră printre clienții săi și Microsoft - o companie fondată de Gates, la care Gates este cel mai mare acționar individual. Secretarul britanic pentru sănătate și asistență socială, Steve Barclay, a declarat că a discutat despre „sănătatea globală și o mai bună reacție la pandemii, precum și despre modul în care tehnologia și inteligența artificială ne modelează viitorul".

Și secretarul de stat britanic pentru Departamentul pentru Securitate Energetică și Net Zero, Grant Shapps, a declarat că Gates va oferi o „mână de ajutor" pentru „tranziția întregii lumi către net zero" În timp ce comunicatul de presă și postările din rețelele de socializare au oferit puține detalii despre ceea ce au discutat acești reprezentanți ai guvernului britanic cu Gates, miliardarul și-a împărtășit anterior opiniile cu privire la modul în care tehnologia ar trebui să fie folosită pentru a cenzura ceea ce pot spune oamenii despre subiecte de sănătate și în timpul pandemiilor.
 
 
 Gates susține ideea unor „verificatori de fapte" care să acționeze ca arbitri ai adevărului pe subiecte precum măștile și vaccinurile și să colaboreze cu platformele de socializare pentru a restricționa partajarea conținutului care este catalogat drept „dezinformare".

Fundația sa non-profit, The Bill and Melinda Gates Foundation, a oferit, de asemenea, sute de milioane de dolari pentru finanțarea unor verificatori de fapte de pe Facebook. În plus, fondatorul Microsoft a pledat pentru crearea unor unități de social media de 3.000 de persoane care să înăbușe „dezinformarea în materie de vaccinuri", a cerut ca Big Tech să cenzureze dezinformarea și chiar a pledat pentru oprirea criptării pentru a combate „dezinformarea". Gates a fost, de asemenea, un mare fan al cenzurii și al răspunsului Chinei, bazat pe supraveghere, la coronavirus.