ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bill Gates și Melinda French Gates sunt oficial divorțați, după ce un judecător a aprobat luni separarea lor, informează CNN.

Cei doi soți - care s-au cunoscut la Microsoft (MSFT) în 1987 și s-au căsătorit în 1994 - au anunțat în luna mai că vor pune capăt căsniciei lor după 27 de ani, spunând: „Nu mai credem că putem crește împreună ca și cuplu în această nouă etapă a vieții noastre”. Melinda French Gates a depus cererea de divorț în King County, Washington.

Acordul de divorț al cuplului a fost încheiat în urma unui contract de separare, care nu este public. Niciunul dintre ei nu va plăti pensie de sprijin pentru soț/soție, potrivit documentelor depuse luni la tribunal. Nici un alt detaliu financiar nu este inclus în documentele accesibile publicului.
 
Dacă la nuntă se urează „Casă de piatră!”, la divorț le putem ura „Seifuri de oțel”?

Luni, averea netă a lui Bill Gates era de aproximativ 152 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, ceea ce înseamnă că el și Melinda French Gates ar putea avea fiecare o valoare netă de aproximativ 76 de miliarde de dolari în urma divorțului.

Melinda French Gates nu își va schimba numele și nu va renunța la copreședinția fundației „Bill și Melinda Gates”

Când și-au anunțat prima dată divorțul, cei doi au spus că vor continua să conducă împreună organizația lor „caritabilă”, Fundația Bill și Melinda Gates, care dispunea de finanțări de aproximativ 50 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2020. Cu toate acestea, fundația a declarat luna trecută că organizația a planificat o perioadă de probă de doi ani, pentru a vedea dacă cei doi pot continua să lucreze împreună în mod eficient.

„Dacă, după doi ani, oricare dintre ei decide că nu poate continua să lucreze împreună cu celălalt ca și copreședinți, Melinda French Gates va demisiona din funcția de copreședinte și administrator”, a declarat directorul general, Mark Suzman.

Dacă se va întâmpla acest lucru, Bill Gates va rămâne la conducere și, în esență, va cumpăra acțiunile ei din fundație, a spus Suzman. Melinda French Gates ar primi „resurse personale” de la Bill Gates pentru propria activitate filantropică - resurse care ar fi „complet separate de fondurile fundației”.

În săptămânile care au urmat anunțului inițial al divorțului, Bill Gates s-a confruntat cu acuzații de comportament îndoielnic la locul de muncă în primii ani la Microsoft.

Demisia lui Gates în 2020 din consiliul de administrație al Microsoft a avut loc după ce consiliul a angajat o firmă de avocatură pentru a investiga o relație romantică pe care acesta ar fi avut-o cu o angajată a Microsoft cu două decenii în urmă, relata Wall Street Journal în luna mai. Reprezentanții lui Bill Gates au recunoscut relația, dar au spus că ieșirea sa din consiliul de administrație nu are nici o legătură cu aceasta. În urma raportului, actualul director general al Microsoft, Satya Nadella, a declarat că, de atunci, filosofia companiei s-a schimbat, adăugând: „Microsoft din 2021 este foarte diferită de Microsoft din 2000”.
 
Presupusele cauze ale divorțului dintre Bill și Melinda Gates nu au legătură doar cu relațiile adultere ale fondatorului Microsoft cu angajate ale companiei, ci și cu relația dintre Bill Gates și pedofilul Jeffrey Epstein, în anturajul căruia Melinda s-a simțit „inconfortabil”.