ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BioNTech va solicita în următoarele săptămâni aprobarea în întreaga lume pentru a utiliza vaccinul său anticovid la copiii cu vârsta de la cinci ani, până la 11 ani, iar pregătirile pentru lansare sunt pe drumul cel bun, au declarat pentru Der Spiegel cei doi directori de top ai firmei de biotehnologie, potrivit Reuters.

"Deja în următoarele câteva săptămâni vom depune rezultatele studiului nostru la copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani la autoritățile de reglementare din întreaga lume și vom solicita aprobarea vaccinului la această grupă de vârstă, inclusiv aici, în Europa", a declarat directorul medical Oezlem Tuereci.

Declarațiile încrezătoare subliniază avantajul pe care BioNTech, care colaborează cu Pfizer, îl deține în cursa pentru obținerea unei aprobări largi pentru vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani în țările occidentale.

BioNTech a declarat că se așteaptă să depună dosarul de reglementare pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani în septembrie. De asemenea, a prezentat planurile de a solicita aprobarea pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani în cursul acestui an.

De asemenea, Tuereci a declarat pentru Spiegel că etapele finale de producție au fost ajustate pentru a îmbutelia o versiune pediatrică cu doze mai mici a vaccinului său consacrat Comirnaty. Acesta este în prezent aprobat pentru adulți și tineri cu vârsta de cel puțin 12 ani.

Datele brute ale studiului erau acum pregătite pentru o depunere de reglementare și "lucrurile arată bine, totul decurge conform planului", a declarat directorul executiv Ugur Sahin pentru Der Spiegel.

Cel de-al doilea clasat, Moderna, a declarat joi că un studiu de testare a injecției sale la copii cu vârste cuprinse între șase și 11 ani a fost acum complet înscris și că se lucrează la cea mai bună doză într-un alt studiu care implică sugari de doar șase luni.

China a luat-o înainte în ceea ce privește reducerea limitei de vârstă a campaniei sale de imunizare. Autoritățile sanitare din această țară au aprobat în iunie utilizarea de urgență a vaccinului Sinovac la copii cu vârsta de până la trei ani.

Chile, care s-a bazat foarte mult pe vaccinul Sinovac, a aprobat luna aceasta utilizarea vaccinului la copiii cu vârsta de peste 6 ani.

Ministerul Sănătății din Israel a declarat în iulie că copiii cu vârsta de doar cinci ani pot primi vaccinul Pfizer-BioNTech dacă suferă de afecțiuni care îi fac deosebit de vulnerabili la COVID-19.