ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer vaccinul anticovid, va începe producția vaccinurilor anticancer. Medicul oncolog Bogdan Tănase a declarat pentru Digi 24 că „Speranța există și trebuie spus că aceste vaccinuri împotriva COVID-19 au fost dezvoltate pornind tocmai de la cercetări care se făceau pentru acest vaccin împotriva cancerului”, conform Evenimentul Zilei. 

”Cercetările erau setate pe această direcție, dar apărând această criză a COVID-19, ea a dus la dezvoltarea acestor vaccinuri care ne-au folosit tuturor și, în plus, aceste vaccinuri împotriva COVID au adus o validare pentru tehnologia respectivă (ARN mesager), ceea ce va duce la o injecție de capital și la o dezvoltare mai ușoară a vaccinului împotriva cancerului, care, iată, a intrat în faza a doua”, a mai adăugat medicul.

Creatorii vaccinului vor implementa tehnologia ARN mesager care ar putea duce la o eficiență mai bună, folosind o mică secvență din codul ARN al antigenului tumoral al fiecărui pacient.
 
Scopul vaccinului ar fi ca pacienții cu cancer să nu mai trebuiască să apeleze la metode dureroase de tratament, precum chimioterapia sau radioterapia.

”Acum vorbim de implementarea unei noi tehnologii, pe o filosofie deja existentă – aceea de a folosi resursele naturale ale organismului, de a facilita răspunsul imun al organismului împotriva bolii canceroase”, a declarat Tănase.