ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost exclus din partid vineri, 12 noiembrie, prin votul majoritar al membrilor Biroului Executiv al „liberalilor”, potrivit Știri pe Surse.

31 dintre cei 35 de membri BEx prezenți au votat pentru excluderea fostului președinte din partid. Au existat două voturi împotrivă și două voturi nule.

Excluderea lui Orban a fost propusă, formal, de secretarul general al PNL, Dan Vilceanu, mâna dreaptă al lui Florin Cîțu, noul președinte al PNL.

„Ați încălcat statutul și codul etic. În integralitate codul, mai ales. Trebuia să fiți exclus mai demult. V-ați făcut colegii slugi. Aveți o obsesie. L-ați exclus pe Cataramă, care făcuse 15% din cât ați făcut dvs.”

Mai mult decât atât, după manopera care a făcut posibilă victoria lui Cîțu la congresul PNL din septembrie, Ludovic Orban anunțase că se dezice de Klaus Iohannis, liderul de facto al „liberalilor”. Ulterior, Orban a cerut chiar suspendarea președintelui al cărui prim-ministru a fost în 2020, lucru care, probabil, nu a mai putut fi tolerat în ecuația de putere a PNL.

Decizia finală privind excluderea lui Orban din partid aparține Consiliului Național al PNL, dar nu sunt previzibile eventuale schimbări de traiectorie.
 
Care a fost reacția lui Ludovic Orban? S-a declarat „onorat” de „decizia absurdă” luată de o „gașcă demolatoare” influențată de președintele republicii și a spus că nu mai are „absolut nici o legătură cu toate nenorocirile care au fost făcute de Klaus Iohannis” după data de 1 iunie 2021. El a acuzat o TRĂDARE a cetățenilor români de către PNL și s-a declarat LIBER să construiască o nouă forță politică, alături de foștii colegi care nu au făcut parte din echipa lui Cîțu. „Podul de piatră s-a dărâmat, a venit apa și l-a luat, vom face altul pe râu în jos, altul mai trainic și mai frumos!”, a concluzionat Ludovic Orban la finalul conferinței de presă de vineri. VIDEO: