Parohia „Sfântul Vasile cel Mare”-Victoria din Protoieria Sector 1 Capitală își va sărbători sâmbătă, 14 septembrie, de Înălțarea Sfintei Cruci, hramul de toamnă. Cu acest prilej, în ajunul și în ziua sărbătorii vor avea loc mai multe evenimente, scrie Ziarul Lumina.

 Cu binecuvântarea Patriarhului României, în acest an, la hramul bisericii va fi adusă spre închinare racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Gheorghe Pelerinul de la Mănăstirea Văratec, județul Neamț.
 
Delegația așezământului monahal din Mitropolia Moldovei și Bucovinei a fost  întâmpinată la biserica parohială vineri, 13 septembrie, la ora 14:00.
 
După oficierea slujbei Acatistului Sfântului Gheorghe Pelerinul vor fi săvârșite Vecernia Mare unită cu Litia și Acatistul Sfintei Cruci. Începând cu ora 19:00 va avea loc procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către cer”, de la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”-Victoria spre Parcul „Nicolae Iorga”. La finalul procesiunii, Corala bărbătească „Te Deum Laudamus”, dirijată de pr. lect. dr. Zaharia Matei, va susține un scurt concert. 

În continuare, racla cu fragmentul din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și racla cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul vor fi depuse într-un baldachin în curtea bisericii pentru închinarea credincioșilor. 

Sâmbătă, 14 septembrie, în biserică vor fi oficiate slujba Utreniei, la finalul căreia se așază la închinare Sfânta Cruce, urmată de Sfânta Liturghie arhierească. În timpul slujbei, pelerinii prezenți la hram vor putea aduce cinstire celor două odoare sfinte. Moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul vor rămâne în biserica bucureștea­nă până duminică, 15 septembrie 2019.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews