ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din martie 2026, Biserica Catolică din Germania va putea organiza oficial ceremonii de binecuvântare pentru cuplurile homosexuale, scrie Die Zeit, potrivit Epoch Times România.

Adunarea Sinodală privind reforma Bisericii Catolice (Calea Sinodală) a decis că din martie 2026 vor exista ceremonii oficiale de binecuvântare pentru cuplurile homosexuale. Cuplurile divorțate care s-au recăsătorit în cadrul unei ceremonii civile ar trebui să poată, de asemenea, să aibă posibilitatea ca relația lor să fie binecuvântată de Biserica Catolică.

Proiectul de reformă a "Căii Sinodale" a adoptat la Frankfurt pe Main, cu o majoritate de aproape 93 la sută, un document corespunzător intitulat "Ceremonii de binecuvântare pentru cuplurile îndrăgostite". A fost obținută și majoritatea necesară de două treimi din partea episcopilor. Punerea în aplicare a deciziilor Căii sinodale depinde de episcopul respectiv. Dacă episcopii refuză, nu pot fi forțați să facă acest lucru.

Documentul recomandă folosirea timpului până la introducerea ceremoniilor de binecuvântare pentru homosexuali, în martie 2026, pentru a elabora împreună cu episcopii formularele și forma liturgică a ceremoniei. Refuzul de a binecuvânta relația a două persoane "care doresc să-și trăiască parteneriatul în dragoste, angajament și responsabilitate unul față de celălalt și față de Dumnezeu" este lipsit de caritate până la discriminatoriu, se arată în document.

Ceremoniile de binecuvântare a cuplurilor de același sex sunt practicate deja în multe congregații germane, dar au loc într-o "zonă gri" din punctul de vedere al regulilor bisericești. Acest lucru urmează să se schimbe. În viitor, preoții care dau binecuvântarea nu ar trebui să se mai teamă de sancțiuni. Pentru toate cuplurile interesate, vor avea loc discuții pregătitoare cu pastorii și, dacă este necesar, seminarii.