ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abătându-se grav de la învățătura Bisericii Catolice, Vaticanul a prezentat „mărturii” despre adopția unor copii de către cupluri homosexuale, precum și despre homosexualitate în sine, arată LifeSiteNews.

Site-ul Sinodului despre sinodalitate, supervizat de Secretariatul General al Sinodului Episcopilor, a evidențiat vineri ca fiind demne de laudă trei cazuri de adopții făcute de homosexuali, relatate de Noelle Therese Thompson, de la parohia Imaculata Concepție din Hendersonville, Carolina de Nord.
 
Prima povestioară, intitulată „Povestea pro-viață a lui Parker”, înfățișează o femeie aflată pe punctul de a face avort care a decis, în cele din urmă, să-și dea copilul spre adopție, când a văzut că un amic de-al ei, care se afla într-o relație cu un alt bărbat, își dorea un copil. Povestea atribuie relației homosexuale meritul de a salva viața copilului, concluzionând: „Astăzi, Parker este un băiat de opt ani cu doi părinți iubitori, Karl și Diego, a căror relație a salvat acest copil de la avort”.
 
Cea de-a doua, intitulată „Povestea unei sexualități care dă viață”, prezintă modul în care un cuplu homosexual „căsătorit” a adoptat niște adolescenți cu dizabilități mintale. Având în vedere că este imposibil ca o sexualitate profund deviantă să „dea viață”, trebuie precizat faptul că pe site se arată clar, referitor la aceste povestiri, că „Titlurile ne aparțin”.
 
Cea de-a treia arată cum un bărbat care predă la o școală catolică și partenerul cu care s-a „căsătorit”, „au decis să aibă grijă de-, să iubească și să adopte copii din alte țări și, astfel, să-i scoată din sărăcie extremă.”
 
Cea mai mare tristețe a profesorului „este faptul că trebuie să-și ascundă sexualitatea pentru a-și păstra locul de muncă într-o instituție bisericească și că nu se simte binevenit în Biserica Catolică tocmai din cauza sexualității sale, pe care o consideră dată de Dumnezeu, și asta în ciuda încercării sale de a-i iubi pe cei săraci și în nevoie prin decizia sa pro-viață de a adopta”, se arată în finalul relatării.
 
Prezentarea cazurilor de adopție homosexuală într-o lumină pozitivă într-o publicație a Vaticanului este profund scandaloasă, deoarece încurajează un păcat strigător la cer - sodomia, concluzionează LifeSiteNews.
 
În paralel, marți, Biserica Catolică din Germania, într-un gest de sfidare a Vaticanului, care (cel puțin deocamdată) interzice căsătoriile homosexuale, a oficiat în jur de 80 de slujbe de binecuvântare a unor cupluri gay, informează DPA, citată de Agerpres.
 
Aceste slujbe se înscriu într-o serie de reforme istorice realizate de Biserica Catolică din Germania, care au fost criticate de Vatican pentru natura lor progresistă, mai precizează sursa amintită.