ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Evanghelică Luterană din America a numit un episcop transsexual. Pastorul Megan Rohrer a fost instalat în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Catedrala Grace din San Francisco, arată National File.

Rohrer este primul episcop transsexual din istoria Bisericii Evanghelice Luterane din America, o confesiune cu aproximativ 3,3 milioane de membri. Rohrer va conduce unul dintre cele 65 de sinoade ale bisericii, supervizând aproape 200 de congregații din nordul Californiei și nordul statului Nevada. "Chemarea mea este ..... pentru a fi la înălțimea acelorași lucruri dezordonate și pline de iubire pe care le-am făcut și înainte", le-a spus Rohrer credincioșilor. "Dar mai ales, dacă mă veți lăsa, și cred că o veți face, speranța mea este să vă iubesc și, dincolo de asta, să iubesc ceea ce iubiți voi."

Rohrer, care folosește pronumele "ei", a fost ales în această funcție în luna mai a anului trecut. Rohrer îndeplinește un mandat de șase ani ca episcop al Sinodului Sierra Pacific, după ce episcopul anterior și-a anunțat retragerea. "Intru în acest rol pentru că o comunitate diversă de luterani din California de Nord și Nevada a votat în rugăciune și cu atenție pentru a face un lucru istoric", a spus Rohrer într-o declarație. "Instalarea mea va celebra tot ceea ce este posibil atunci când ne încredem în Dumnezeu să ne păstorească înainte".

Rohrer a slujit anterior ca pastor al Bisericii Luterane Grace din San Francisco și coordonator de capelani pentru departamentul de poliție al orașului. Noul episcop a devenit unul dintre cei șapte pastori LGBTQ acceptați de biserică în 2010, după ce aceasta a permis hirotonirea pastorilor în relații homosexuale. Rohrer are doi copii și este căsătorit.