ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Reprezentanții Bisericii Evanghelice CA din Romania (BECAR) susțin că în ultimele zile au fost întrebați despre Referendumul din 6 și 7 octombrie și au ales să nu aibă „o poziție oficială” în acest sens, preferând „un cuvânt în locul unui apel”, scrie romanialibera.ro.

Biserica Evanghelică CA, unul din cele 18 culte recunoscute și care are puțin peste 5.300 de credincioși, printre care și președintele Klaus Iohannis, este primul cult din România care își manifestă susținerea față de familia tradițională, dar le prezintă credincioșilor și motive

Biserica Evanghelică CA, unul din cele 18 culte recunoscute și care are puțin peste 5.300 de credincioși, printre care și președintele Klaus Iohannis, este primul cult din România care își manifestă susținerea față de familia tradițională, dar le prezintă credincioșilor și motive împotriva participării la referendum. „Un referendum inițiat de o putere dictatorială și distructivă și care încalcă valorile democratice și de demnitate umană cele mai elementare nu poate fi susținut”, se arată într-un document semnat de episcopul Reinhardt Guib, episcopul vicar Daniel Zikeli și curatorul bisericii generale, Friedrich Philippi, citează HotNews.

Astfel, reprezentanții BECAR se declară, în primul rând, susținători ai familiei întemeiate de un bărbat și o femeie. „Situația este clară d.p.v. biblic și teologic. Dumnezeu Creatorul, Dumnezeu Fiul și Apostolii, animați de spiritul lui Dumnezeu, văd în aceasta creația și rânduiala sfântă a lui Dumnezeu, care trebuie respectată și cinstită. Voia lui Dumnezeu devine evidentă pentru noi oamenii. O lume fără această rânduială sfântă a lui Dumnezeu este de neconceput. Ea este temelia pentru societatea creștină. B.E.C.A.R. învață, trăiește și propovăduiește această rânduială sfântă și creatoare de viață a lui Dumnezeu, fără echivoc”, se arată în comunicat.

Biserica Evanghelică CA critică însă dur guvernul și majoritatea parlamentară, susținând că tema referendumului este „de formă”, încercând să ascundă „corupția, violarea justiției, nepotismul, ostilitatea față de UE și democrație”. Acesta ar fi, potrivit sursei citate, un motiv de a boicota referendumul.

„Căsătoria nu este contestată și nu trebuie apărată. Nici chiar referendumul nu va aduce vreo modificare substanțială. Căsătoria este și rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară și Guvernul atrag atenția asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenția de la propria corupție, violarea justiției, nepotism, ostilitatea față de UE și democrație. Face abuz de buna credință a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii și salvatorii credinței și prosperității țării. Polarizează și politizează o inițiativă creștină pentru a discredita adversarii politici. Acceptă alternativa unei divizări a populației religioase creștine. Propagă sloganuri populiste, naționaliste, dictatoriale, care nu sunt demne de o biserică”, se mai arată în comunicatul BECAR.

Semnatarii susțin că biserica este parte integrantă a minorității germane, care este defăimată „în mod continuu, în special în activitatea educațională, împiedicați și colportați de reprezentanții guvernului și majorității parlamentare”.

„Urmând apelul Apostolului Pavel din 1.Tes.5,21: "Puneți la încercare toate lucrurile, păstrați ceea ce este bun," noi susținem că BECAR protejează, promovează și cinstește căsătoria și familia. Un referendum care este inițiat de o putere dictatorială și distructivă și care încalcă valorile democratice și de demnitate umană cele mai elementare, nu poate fi susținută. Sub semnul libertății evanghelice și în anul libertății evanghelice în B.E.C.A.R., fiecare este liber după buna credință și conștiință să participe sau nu la referendum”, se arată în scrisoarea celor trei.