ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto: „Consiliul Mondial al Bisericilor este Casa noastră comună”, spunea Kiril, actualul Patriarh al BORu, la o întrunire a CMS din 1991. La fel ca Gorbaciov, care vorbea în aceeași perioadă de „Casa comună europeană”, cam ce este UE azi. „Ortodocșii doresc ca această casă, acest Consiliu, să devină leagănul Bisericii Unite...” și miscarea ecumenistă să devină mișcarea ortodocșilor. În numele cui vorbea actualul Patriarh al BORu și de ce BOR trebuie să asculte de placa KGB? Filmarea AICI. 

Deși au trecut 32 de ani de la căderea comunismului, Biserica Ortodoxă Română continuă să facă parte dintr-o adunare dubioasă - Consiliul Mondial al Bisericilor, un fel de OMS ecumenist -, organizație creată în Olanda, la 23 august 1948, cu sprijinul financiar al Fundației Rockefeller și stimulată de KGB în 1961 prin intrarea Bisericii Ortodoxe Ruse în organismul eteroclit, cu ordin similar către celălalte state din blocul sovietic.

Cea de-a 11-a Adunare Generală a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) s-a desfășurat în Germania, între 31 august și 8 septembrie, informează Basilica.ro sub titlul „Lumea creștină, reunită la Karlsruhe...”. Au fost prezente 295 de delegații, între care și cea a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal, vice-moderator la Adunarea Generală a Consiliului Mondial al Bisericilor.

În după-amiaza primei zile a evenimentului, a vizitat Adunarea de la Karlsruhe Președintele Federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Acesta le-a urat bun venit în Germania delegațiilor din toată lumea și a spus că le dorește lucrări rodnice la cea de-a 11 adunare a CMB, mai transmite sursa citată.

Ce a uitat să ne informeze Basilica este că delegația Bisericii Ortodoxe Române a stat cot la cot cu Delegația „grupului religios” internațional Rainbow Pilgrims of Faith al „pelerinilor” homosexuali „întru credință”, care au avut un loc special dedicat la cea de-a 11-a Adunare a CMB.

În acest an, pe lângă reprezentanții bisericilor, la principalul eveniment ecumenic au participat și reprezentanți ai minorităților sexuale, după cum a transmis CMB prin publicația The Presbyterian Outlook.

Potrivit Gabrielei Mayer, unul dintre organizatorii Rainbow Pilgrims of Faith, participarea minorităților sexuale la Adunare ar trebui să contribuie la "căutarea dialogului și a păcii", deoarece "chestiunile legate de "sexualitatea umană" sunt încă controversate în multe biserici".

„Pelerinii Curcubeici în credință" de la Adunare au organizat mai multe mese rotunde la "Centrul de întâlniri pentru femei, bărbați, familie și diversitate de gen" și au prezentat o broșură cu drame ale "credincioșilor LGBTQIA+*" din întreaga lume.

Pentru ca curierul ofical de vorbe pe teme sub-bisericești al Digi, Hotnews și G4 să nu ne contrazică prea tare, publicăm mai jos informarea CMB de dinainte de începerea importantei reuniuni internaționale, cu toate linkurile de rigoare:

„KARLSRUHE, Germania (PNS) — Un grup internațional de aproximativ 35 de persoane LGBTQIA+ cunoscute în mod colectiv sub numele de Rainbow Pilgrims of Faith  va însoți cea de-a 11-a Adunare a  Consiliului Mondial al Bisericilor, care va începe săptămâna aceasta.

Reprezentanți ai Bisericii Presbiteriane (SUA)  și ai aproximativ 350 de alte biserici și grupuri de credință sunt adunați pentru cea de-a 11-a Adunare a CMB, care se desfășoară între 31 august și 8 septembrie. Aflați mai multe despre adunare aici .

„Înțelegem că problemele „sexualității umane” sunt încă controversate pentru multe biserici”, a spus Gabriele Mayer, unul dintre organizatorii Rainbow Pilgrims of Faith. „Vom fi prezenți în moduri care sunt coerente cu viziunea WCC a pelerinajului: căutarea dialogului, păcii și însoțirii.”

Rainbow Pilgrims va conduce mai multe paneluri la Centrul de întâlnire pentru femei, bărbați, familie, diversitate de gen în timpul celei de-a 11-a  Adunări și vor participa, de asemenea, la atelierele de lucru ale Adunării. Grupul va lansa, de asemenea, „Reconciliation from the Margins”, o broșură cu povești despre credincioșii LGBTQIA+ din întreaga lume. Cartea va fi disponibilă în 10 limbi de la standurile din spațiul expozițional principal al Adunării și de la Swisshub.

Aflați mai multe despre activitățile Rainbow Pilgrims of Faith din timpul celei de-a 11-a Adunări mergând aici .

Formată în 2013, Coaliția Globală LGBT a început în timpul procesului de pregătire pentru cea de-a 10-a Adunare a Consiliului Mondial al Bisericilor din Busan, Coreea de Sud. Coaliția este un colectiv de rețele creștine LGBTQIA+, biserici, aliați și activiști care lucrează pe cinci continente. În Karlsruhe, aceștia sunt activi ca pelerinii curcubeului ai credinței.

Tema celei de-a 11-a Adunări a CMB de la Karlsruhe este „Iubirea lui Hristos mișcă lumea către reconciliere și unitate”. Rainbow Pilgrims speră să aibă un impact pozitiv în rândul liderilor și reprezentanților a peste 350 de biserici.

WCC a făcut public recent textul unui document resursă, „Conversații pe calea pelerinului: invitație la călătorie împreună pe probleme de sexualitate umană”. Descărcați documentul de  aici . Textul este rezultatul muncii din 2014 a Grupului de referință pentru sexualitatea umană (RGHS) al WCC/CMB. Știind că conversația ecumenica despre drepturi și incluziune este departe de a fi încheiată, Rainbow Pilgrims spun că speră că RGHS va continua să funcționeze în anii următori.”

de Consiliul Mondial al Bisericilor

Subliniem: Basilica.ro ne aduce aminte în textul citat că Adunarea precedentă a avut loc în 2013, la Busan, Coreea de Sud. După cum citiți în informarea CMB de mai sus, la acea întrunire s-au pus bazele grupului homosexual de „pelerini” ai Coaliției Globale LGBT. Biserica Ortodoxă Română stă cot la cot cu homosexualii în CMB din 2013!

Citiți și descărcați de aici RECOMANDĂRILE CMB PENTRU BISERICI ȘI „SEXUALITATE”

Ce (mai) caută BOR în CMB?

Amintim că în această perioadă, când a fost deschisă adunarea CMB, am primit la redacție, pe acestă temă

UN STRIGĂT DE DURERE: Nu vi se pare că suntem într-o „beznă piteșteană internațională” a Experimentului Pitești?! POȘTA REDACȚIEI