ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim își va redeschide porțile duminică, după două luni de închidere în contextul pandemiei de coronavirus, au anunțat sâmbătă administratorii sfântului lăcaș, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Din motive de securitate și pentru a se evita riscul unei noi răspândiri a COVID-19, numărul (vizitatorilor) va fi mai întâi limitat la 50 de persoane, iar biserica va fi accesibilă numai celor care nu au febră sau simptome de infecție și care poartă măști adecvate. De asemenea, va fi necesară respectarea unei distanțe minime de 2 metri între persoane și evitarea oricărui act de devotament care ar putea include un contact fizic, precum atingerea și sărutarea pietrelor, icoanelor, veșmintelor și personalului bisericii”, au indicat pe site-ul lor autoritățile religioase care gestionează accesul în acest loc sfânt al creștinismului.

Biserica Sfântului Mormânt a fost închisă în data de 25 martie, cu 4 săptămâni înainte de Paști, în contextul măsurilor fără precedent impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus în Israel și în teritoriile palestiniene.

Peste 16.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost confirmate oficial în Israel, iar 279 dintre ele au murit. În Cisiordania ocupată, autoritățile palestiniene au înregistrat oficial 368 de pacienți și două decese.

Constatând o încetinire a răspândirii noului coronavirus, autoritățile israeliene au diminuat măsurile de izolare a populației la domiciliu, în speranța de a reporni progresiv economia țării. Lăcașurile de cult au fost autorizate să se redeschidă săptămâna aceasta, însă accesul în incinta lor este limitat deocamdată la maximum 50 de persoane.