ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Suediei afirmă că este o biserică „Trans” într-o scrisoare adresată persoanelor transgender și semnată de aproape o mie de membri ai clerului și de alte persoane afiliate bisericii. 

Biserica Suediei a dat publicității marți, pe site-ul său oficial, o „Scrisoare personală către credincioșii trans”, avându-i ca autori pe patru preoți și un teolog.

Autorii afirmă că biserica este alcătuită din mai multe persoane, dintre care unele sunt transgender:

„Biserica este formată și din persoane transgender. De aceea, Biserica poate fi descrisă ca fiind «Trans».”

Autorii subliniază în mod deosebit „feminismul trans-exclusiv”, afirmând:

„Deplângem acea parte a feminismului care a luptat pentru drepturile sale și acum dorește să le limiteze pe ale voastre. Observăm că feminismul trans-exclusiv folosește o retorică pe care o recunoaștem de la grupurile radicale de dreapta creștine și de la populiștii de dreapta.”

Așa-numitele „trans-exclusionary radical feminists” sau „TERFs” au fost printre cele mai vocile cele mai critice la adresa ideologiei transgender în ultimii ani.

Acest lucru a dus la un adevărat război cu militanții transgender care le acuză de „transfobie”.

Eticheta de „TERF” i-a fost aplicat anul trecut și autoarei seriei Harry Potter, J.K.Rowling, activiștii transgender afirmând că feminista britanică a făcut comentarii „transfobice”, cum ar fi că „sexul biologic este real”.

Un număr de feministe lesbiene din Franța au fost și ele acuzate de „transfobie” pentru că nu se simt atrase sexual de femeile „trans” care s-au născut bărbați.

Luna trecută, unsprezece femei au dat publicității în revista „Marianne” o scrisoare în care denunțau hărțuirile sexuale din partea activiștilor transsexuali și atacurile din partea extremiștilor de la Antifa pentru vederile lor.

În același timp, Biserica Suediei afirmă în scrisoarea sa:

„Tu, eu, noi avem nevoie de un feminism mai larg și solidar care să lupte împotriva normelor înguste.”

Și cei patru preoți plus un teolog sprijiniți de o mie de semnatari adaugă:

„Credem într-o biserică și într-un Dumnezeu care îi primește la El pe oameni dincolo de puterea politică, de frontierele naționale, de etnie, de orientarea sexuală, de gen și de identitatea de gen. Umanitatea în toate culorile curcubeului, absolut uimitoare și infinită în diversitatea ei.”

Biserica ultraliberală a Suediei este binecunoscută pentru că îmbrățișează cele mai progresiste cauze, cu o parte a clerului său manifestându-și admirația și iubirea inclusiv pentru Islam.

Arhiepiscopa de Stockholm Eva Brunne, de pildă, primul episcop lesbian din lume, a declarat că are mai multe în comun cu musulmanii decât cu creștinii de dreapta.

Ea a cerut ca toate crucile de pe bisericile din dioceza ei să fie date jos și să fie înlocuite cu semne care să indice direcția spre Mecca.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews