ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica catolică Sfântul Benedict din München este una dintre cele mai bogate biserici germane, fiind cunoscut faptul că instituția impune credincioșilor care aparțin acelei religii o taxă suplimentară la impozitul pe venitul personal. Însă viziunea modernistă a bisericii nu se oprește aici. Agenția de știri catolice din Germania a dat vestea! Biserica aflată în Bavaria a decis să sfideze Vaticanul și să oficieze slujbe de binecuvântare al cuplurilor de același sex, informează Evenimentul Zilei

Astfel, Biserica Catolică Germană a căpătat o independență financiară față de Roma, acest aspect fiind vizibil chiar în implicarea în alegerile politice și în deciziile cu caracter progresist, cum ar fi binecuvântarea uniunilor homosexuale.

Vaticanul a afirmat în luna martie că bisericile catolice „nu pot binecuvânta păcatul”. Cu toate acestea, mulți cardinali s-au pronunțat în utlima perioadă pentru binecuvântarea cuplurilor homosexuale. Totodată, peste 230 de profesori de teologie din Germania, Austria, Elveția și Olanda s-au distanțat de poziția Vaticanului în legătură cu uniunile homosexuale, mai amintește EVZ, citând Deutsche Welle.

Publicația italiană Il Giornale a notat pe seama evenimentelor recente că Germania „sfidează” Roma, numind acțiunile bisericii germane drept progresiste. Articolul publicat în Il Giornale mai avertizează asupra pericolului devenirii Sfântului Scaun un teatru de provocări mult mai complexe decât dezbaterea doctrinară pe tema binecuvântării cuplurilor de același sex.