ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica de lemn din localitatea Tudor Vladimirescu (comuna Albești, județul Botoșani), distrusă de foc la sfârșitul săptămânii trecute, face apel la donații din partea românilor inimoși pentru a putea fi reconstruită. Potrivit Botoșani News, cauza incendiului ar fi jarul căzut din soba folosită pentru încălzire, care a aprins materialele inflamabile din jur. 

„În noaptea de sâmbătă spre duminică (6 spre 7 februarie 2021) a izbucnit un incediu care a distrus cea mai mare parte din biserica ortodoxă a localității Tudor Vladimirescu (comuna Albești, județul Botoșani). Pentru construirea unei noi biserici, tot cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor a demarat deja etapele necesare realizării proiectului de arhitectură. 

Pe această cale facem un apel de suflet, solicitând ajutorul tuturor celor care doresc să fie ctitori sau binefăcători ai noului lăcaș de cult ce se va ridica în această localitate. 

Donațiile se pot face în contul acestei parohii: RO32CECEBT0136RON0280501, deschis la CEC Bank. 

Pentru detalii sau pentru alte tipuri de donații poate fi contactat Părintele Paroh Apetri Ioan la mobilul 0746655300.

Precizăm că, până la ridicarea unei noi biserici, slujbele vor fi ținute în casa socială (praznicarul) acestei parohii”, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor într-un comunicat remis ActiveNews.

Biserica Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavriil”, purtând același hram cu cel al bisericii Mănăstirii „Petru Vodă”, era construită din lemn și a fost adusă în satul Tudor Vladimirescu în 1960. Ea deservea o comunitate mică, de circa 100 de credincioși ortodocși, în condițiile în care populația majoritară din localitate este penticostală. Cu cât numărul ortodocșilor din comunitatea locală este mai mic, cu atât ridicarea unei noi biserici pe locul celei arse va fi mai anevoioasă, motiv pentru care sunteți rugați să contribuiți cu orice sumă, oricât de mică, la refacerea lăcașului de cult cu hramul Sfinților Arhangheli.