ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Credincioșii din județul Teleorman sunt așteptați sâmbătă, 1 octombrie 2022, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”‑ Adămești din comuna Nanov, cu prilejul sfințirii bisericii mari a așezământului monahal, ocrotită de Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul.

Programul liturgic dedicat acestui eveniment va debuta în ziua de vineri, 30 septembrie, cu momentul primirii raclei ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, adusă de la mănăstirea teleormăneană Crângu, care va fi așezată spre închinarea credincioșilor, urmând slujba Privegherii, informează Ziarul Lumina.

A doua zi, de la ora 9:00, credincioșii sunt invitați să participe la slujba de târnosire a bisericii mari a Mănăstirii Adămești și la Sfânta Liturghie, care vor fi săvârșite de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, împreună cu Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Seara, de la ora 18:00 va fi săvârșită slujba Privegherii. 

Cei care vor să sprijine Sfânta Mănăstire pot face acte de donații la:

Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului

RO74PIRB3600708108001000

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!