ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica mare poartă hramul „Izvorul Tămăduirii”. Construcția ei a început în anul 2002, deoarece biserica deja existentă, purtând hramul „Buna Vestire”, devenise neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor și pelerinilor.


Un comunicat făcut public de viețuitorii lăcașului de cult precizează: "După ani de osteneală și muncă, cu recunoștință față de Dumnezeu și de ctitori, duminică, 27 august 2017, se va împlini rânduiala de sfințire a bisericii mari de la Sihăstria Putnei. Lucrarea oamenilor a fost zidirea din piatră, lemn și culoare. Făcută cu ajutorul celor care, neluători aminte la cei ce defaimă, au adăugat sprijinul lor la jertfa monahilor, în frunte cu părintele stareț Nectarie, pentru a zidi o Casă Domnului”. 

Se mai spune în mesajul public al celor de la mănăstire că  „după rânduieli străvechi și predanii sfinte, slujba de târnosire este oferirea lucrării mâinilor noastre Domnului, Stăpânului. Mai departe, va fi lucrarea Lui. Lucrare de sfințire, de binecuvântare, de mângâiere. Toate aici, în Casa Lui. Prin slujirea celor pe care i-a rânduit a-I împlini, în chip văzut, lucrarea sfântă nevăzută”.
 
Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei au transmis, inclusiv prin rețelele de socializare, invitația la acest important eveniment.
 
"Vă așteptăm, cu mult drag, să ne fiți alături la această rugăciune de închinare. Ne vor bucura cu prezența și bine­cu­vântarea soborul ales de ar­hierei – în frunte cu Înaltpreasfințitul Pă­rinte Teofan, Mitropolitul Mol­dovei și Bucovinei, și Înalt­­preasfințitul Pă­rinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților -, părinți stareți, preoți și diaconi”.

Programul manifestărilor va începe sâmbătă, 26 august, la ora 18.00 cu  Slujba de priveghere în cinstea zilei de duminică, a po­menirii Sfântului Cuvios Pimen cel Mare, combinată cu slujba Innoirii bisericii, specifică rânduielii de sfințire a unui nou lăcaș. 

Duminică, 27 august,  la ora 8.00 va avea loc Slujba de Sfințire a apei, iar la 8.30 Slujba de Sfințire a ­bisericii. Va urma de la 9.30 Sfânta Liturghie. La ora 12.00 este programată lansarea albumului de fotografii „Zâmbetul Împărăției”, realizat de Pr. Prof. Constantin Necula, Dragoș Lumpan, dimpreună cu obștea mănăstirii. La ora 13.00 va fi o Agapă care să consfințească sfințirea noului edificiu de cult ortodox.

"Binecuvântează, Doamne, lucrarea noastră și primește, în această nouă Casă a Ta, rugăciunile poporului celui binecredincios”, este mesajul transmis către Divinitate de călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei cu prilejul acestui important eveniment.