ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă campanie umanitară a preotului paroh din localitatea Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș, a fost lansată miercuri. În prima zi a inițiativei „Suflet și Trup”, peste 4.000 de lei au fost donați de persoane din toată țara pentru sprijinirea secției de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, informează covasnamedia.ro

Un mesaj lansat pe Facebook și un îndemn al preotului Vasile Antonie Tămaș a dat miercuri, 14 februarie, startul campaniei „Suflet și Trup”. Oamenii au răspuns prompt la această inițiativă, astfel încât în mai puțin de 12 ore de la anunț s-a strâns suma de 1.000 de lei, iar după alte câteva ore valoarea donațiilor a trecut de 4.000 de lei.

Ideea campaniei inițiate de către Parohia Vâlcele i-a venit preotului covăsnean după ce internarea propriului copil l-a pus față în față cu realitatea din spital. Părintele Vasile Antonie Tamaș a constatat că spitalul are nevoie de lucruri mărunte, printre care scutece, pansamente, comprese și altele, așa că nu a stat pe gânduri și a lansat inițiativa, care va dura 10 zile. Primul donator este chiar Parohia Vâlcele, care a pornit campania de la 500 de lei.

„Din punctul  meu de vedere, spitalele ar trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. În spitale ajung semenii noștri de care noi trebuie să ne îngrijim și nu ar trebui să lăsăm totul la mâna statului, uneori, corupt. Consider că toți ar trebui să ne implicăm activ. Chiar mă gândesc că ar fi binevenit un proiect în cadrul căruia fiecare cetățean să contribuie lunar cu o sumă de 100 de lei din care să fie achiziționate biberoane, scutece, comprese și alte asemenea consumabile extrem de necesare pentru spital”, a declarat preotul Vasile Antonie Tămaș, care intenționează ca după cele 10 zile de campanie, inițiativa să fie reluată constant, astfel încât să se demonstreze că Biserica poate și ajută spitalele, nu se distanțează de ele așa cum se vehiculează uneori.

Medicul care coordonează secția de Boli Infecțioase Copii, dr. Ileana - Gabriela Porumboi, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” că deși spitalul arată din ce în ce mai bine, ca urmare a lucrărilor de reabilitare și modernizare, sunt încă lucruri mărunte care lipsesc și care ar putea să facă viața copiilor internați ceva mai bună.

Persoanele care doresc să se alăture părintelui Vasile Antonie Tămaș în misiunea de a fi alături de copii bolnavi de la spitalul județean, pot să o facă prin donații în cont sau prin livrarea pe adresa parohiei a bunurilor.

„Cine dorește să participe la această campanie de suflet prin donarea de Pampers (nr. 1,2,3,4,5,6) este rugat să trimită pachetele la adresa: sat. Vâlcele, com. Vâlcele, nr. 134, Parohia Ortodoxă Română, cod 527175, Pr. Vasile Antonie Tămaș.

Cine dorește să ajute financiar este rugat să trimită ajutorul pe contul RO32BTRL03301201395543XX deschis pe numele Tămaș Vasile Antonie, cu mențiunea „Ajutor pentru spital”, transmite preotul prin intermediul Facebook.

Preotul paroh din Vâlcele a mai notat pe pagina sa de Facebook că „în data oferirii donației, se vor prezenta poze și filmări cu ajutoarele și chitanțele cu donatorii, inclusiv suma donată”.

„Haideți să ne unim forțele. Va fi un moment de neuitat. Distribuiți și participați la cea mai frumoasă campanie de suflet din Covasna. Revin, zilnic, cu situația donațiilor prin live-uri și postări”, încheie preotul covăsnean, Vasile Antonie Tămaș.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews