ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O expoziție la Parlamentul European de la Bruxelles, care îl înfățișează pe Iisus înconjurat de bărbați homosexuali în ținute de piele, a stârnit furie în rândul politicienilor de dreapta din Italia și Polonia, care au catalogat-o drept „blasfemie”, scrie site-ul mariustuca.ro, citînd The Times.

„Îl reprezintă pe Iisus înconjurat de apostoli îmbrăcați ca sclavi sadomasochiști”, a declarat pentru The Times Maria Veronica Rossi, europarlamentar din partidul Lega din Italia, semnalează InPolitics.

Grupul de Stânga, care este format din politicieni comuniști și de extremă stângă din toată Europa, a expus lucrarea ca parte a unei expoziții de imagini controversate realizate de Elisabeth Ohlson, o artistă suedeză lesbiană, scriu sursele citate.

O altă piesă controversată arată un soldat dând cu piciorul într-o barcă mică care transporta migranți înapoi în mare. Europarlamentarul de extrema stângă care găzduiește expoziția a spus că reacțiile au arătat exact de ce astfel de picturi ar trebui să fie expuse.

„Acest lucru confirmă opiniile naționaliste și conservatoare de dreapta când vine vorba de creștinism și persoane LGBTQI”, a declarat Malin Björk, europarlamentar pentru Partidul de Stânga Suedez. „Vom apăra frații noștri italieni LBGTQI.”

Bătăliile culturale LGBT sunt obișnuite în parlamentul european, unde 705 de membri se reunesc din fiecare colț al celor 27 de state membre ale UE și din tot spectrul politic.

Regulamentul Parlamentului european prevede: „Evenimentele și expozițiile culturale nu vor submina în niciun fel demnitatea parlamentului. . . să fie ofensator sau de natură inflamatorie. . . sau susceptibile de a da naștere la perturbări în zonele de expoziție desemnate.”

Doar persoanele care lucrează pentru parlament sau care au o acreditare specială au acces la clădire, așa că expoziția nu a fost deschisă publicului larg. Expoziția va sta până pe 5 mai pe un coridor lateral al clădirii Parlamentului European, mai informează InPolitics.

Cu toate acestea se pune problema dacă în locul Mântuitorului se afla profetul Mahomed în ce flăcări ardea acum Parlamentul European?