ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat înarmat a fost arestat de poliție la un eveniment la care a participat vineri după-amiază candidatul la președinție Robert F. Kennedy Jr, potrivit Departamentului de Poliție din Los Angeles (LAPD), informează Epoch Times.

Adrian Paul Aispuro, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat pentru posesie de arme de foc și a fost reținut pe o cauțiune de 35.000 de dolari, potrivit Centrului de informații despre deținuți al Departamentului șerifului din Los Angeles.

Kennedy Jr. urma să țină un discurs la Teatrul Wilshire Ebell, situat la 4401 West 8th Street din Los Angeles, pentru a celebra Luna națională a moștenirii hispanice. Evenimentul a avut loc între orele 16:00 și 20:00, ora României.

Poliția din Los Angeles a declarat pentru The Epoch Times că a primit un apel în jurul orei 16:30, în care a raportat că un bărbat se afla în fața locului evenimentului cu "o insignă la rever, o armă și un toc de umăr și a pretins că este un șerif american". Dl Aispuro a fost arestat la ora 16:40 de către ofițerii de la secția Wilshire a LAPD.

Fotografiile furnizate pentru The Epoch Times îl arată pe Aispuro, care purta un tricou cu "EMS" pe spate, fiind ținut în cătușe de către ofițerii de poliție în fața locului evenimentului din Los Angeles, vineri după-amiază. Mai multe vehicule de poliție se aflau la fața locului.
 
A man is taken into police custody outside an event where Democratic presidential candidate Robert F. Kennedy Jr. was scheduled to speak at Wilshire Ebell Theatre in Los Angeles on Sept. 15, 2023. (Provided to The Epoch Times)
 
Police cars outside an event attended by Democratic presidential candidate Robert F. Kennedy Jr, at Wilshire Ebell Theatre in Los Angeles on Sept. 15, 2023. (Provided to The Epoch Times)

Un purtător de cuvânt al domnului Kennedy a confirmat incidentul pentru The Epoch Times. Kennedy Jr. nu ajunsese încă la locul de desfășurare a evenimentului când a avut loc incidentul.

Potrivit poliției din Los Angeles, domnul Aispuro ar fi pretins că este angajat pentru eveniment, dar nu a fost recunoscut de personalul de securitate.

O notă scrisă furnizată de un ofițer de poliție din LAPD aflat la fața locului unui reprezentant al campaniei și obținută de The Epoch Times, afirmă următoarele "Bărbat imp. agent federal imp. cu pistol și muniție expuse ... a pretins că este angajat pentru eveniment, dar nu a fost recunoscut de către secție".

Dl Kennedy Jr. și-a exprimat vineri seară recunoștința pentru acțiunile prompte întreprinse de echipa de securitate a evenimentului și de poliție pentru a-i asigura siguranța.

"Sunt foarte recunoscător că protectorii alerți și cu reacție rapidă de la [compania de securitate] Gavin de Becker and Associates (GDBA) au reperat și reținut un bărbat înarmat", a scris el pe X. "Bărbatul, care purta două huse de umăr cu pistoale încărcate și încărcătoare de muniție de rezervă, avea asupra sa o insignă de șerif al SUA pe un cordon și o legitimație federală la centură. El s-a identificat ca fiind un membru al echipei mele de securitate.
"Membrii înarmați ai echipei GDBA s-au mișcat rapid pentru a-l izola și reține pe bărbat până la sosirea poliției din Los Angeles pentru a face arestarea. De asemenea, sunt recunoscător LAPD pentru răspunsul rapid", a scris el pe Instagram.