ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cheryl Cohen, o femeie sănătoasă în vârstă de 64 de ani din Florida, a murit la trei luni după ce a primit a doua doză de vaccin anti- COVID de la Pfizer. Potrivit fiicei lui Chery, Gianni Cohen, mama sa a dezvoltat brusc boala Creutzfeldt-Jakob (CJD) - o afecțiune cerebrală rară, degenerativă și fatală - la scurt timp după ce a fost vaccinată, relatează The Defender.

Într-un interviu în exclusivitate pentru The Defender, Gianni a declarat că mama ei a primit prima doză de Pfizer pe 5 aprilie, iar a doua doză pe 25 aprilie.

Pe 6 mai, Cheryl a avut primul episod care indica faptul că "ceva nu era în regulă din punct de vedere neurologic", a explicat Gianni. "Avea o ceață cerebrală extremă și confuzie. Nu-și putea aminti unde conducea și s-a speriat foarte tare".

Pe 31 mai, Cheryl a sunat la 911 pentru că avea o durere de cap puternică. A fost dusă la North Shore Medical Center din Homestead, Florida, unde a fost spitalizată timp de 10 zile.

Gianni a spus: "Nu am avut timp să mă gândesc la asta:

"A fost dusă la acest spital și nu știu cum au considerat-o, dar au ținut-o timp de 10 zile și au externat-o acasă. Era într-o stare foarte, foarte proastă. A spus: 'Hei, nu știu unde sunt'.

"Mama mea avea confuzie în masă și ceață cerebrală. Nu putea face lucruri simple și ceva nu era în regulă. A trebuit să avem grijă non-stop cu prietenii și familiile, gândindu-ne că era ceva ce trebuia să fie detoxificat din sistemul ei."

Gianni, care la acea vreme nu știa că Cheryl fusese vaccinată, a declarat că starea mamei sale s-a înrăutățit progresiv.

"A trecut de la a fi capabilă să muncească și să facă activități normale de zi cu zi la a fi capabilă să facă doar lucruri de bază", a spus Gianni. "Înainte de a fi vaccinată, ea avea propriul apartament și lucra în fiecare zi ca reprezentant de vânzări. Gătea, făcea curățenie și se afla într-un loc minunat în viață".

În jurul datei de 19 iunie, Cheryl a avut o altă durere de cap puternică, care a devenit atât de puternică încât a simțit că îi va exploda capul, așa că a mers la urgențe și a fost internată în spital, a explicat fiica ei.

"Câteva zile mai târziu, am vizitat-o la spital și nu mi-a venit să-mi cred ochilor", a spus Gianni. "Nu putea să meargă, vorbea cu propoziții întrerupte, nu prea avea sens, avea mișcări necontrolabile ale corpului, tremura și nu putea să stea liniștită".

Regresul zilnic a fost rapid. "A fost uluitor, derutant și cu adevărat sfâșietor. A fost greu s-o văd fără control", a spus Gianni.

La început, medicii nu au putut găsi nimic în neregulă din punct de vedere medical cu Cheryl, în afară de un număr ușor ridicat de celule albe din sânge, a spus Gianni. Dar apoi imagistica RMN a creierului a arătat dovezi ale bolii prionice, determinându-i pe medici să efectueze imediat o puncție lombară - care a exclus infecția acută, tuberculoza, sifilisul, scleroza multiplă și alte boli.

Potrivit CDC, bolile prionice sunt o familie de afecțiuni neurodegenerative progresive rare care afectează oamenii și animalele. Bolile prionice sunt, de obicei, rapid progresive și întotdeauna fatale.

Cheryl a fost spitalizată timp de o lună înainte de a primi diagnosticul. În acest timp, "a fost literalmente ca și cum aș fi privit cum ceva îi mânca creierul de viu", a spus Gianni. "În timp ce tremura, ea a reușit să scoată cuvintele: "Asta e o prostie nenorocită"."

"Am întrebat: "Mamă, ăsta este vaccinul?", iar ea a spus "da"."

Gianni a declarat că a fost surprinsă când a aflat că mama ei fusese vaccinată, deoarece provine dintr-o familie de neaveniți. Ea crede că, la fel ca mulți americani, mama ei s-a simțit presată să se vaccineze din cauza slujbei sale și a presiunii mediatice.

Pe 19 iulie, Cheryl a fost externată la ospiciu, unde a murit pe 22 iulie.

"Nu știam ce să facem", a spus Gianni. "Este fatală. Nu se poate repara ce se întâmpla. Este ca o demență cu acțiune rapidă. A fost un lucru foarte trist, atât de înfricoșător, atât de nebunesc și ceva ce medicii [ei] nu mai văzuseră până atunci."

O echipă medicală spune că apariția CJD ar putea fi legată de vaccinul anti-COVID

Gianni a declarat că echipa medicală a mamei sale a spus că debutul CJD ar putea fi legat de vaccinul COVID. Dr. Andrea Folds, unul dintre medicii de medicină internă de la Spitalul Adventura care a supravegheat cazul lui Cohen, a scris un raport de caz, care va fi trimis pe 2 septembrie la American College of Physicians Journal.

Într-o declarație scrisă pentru The Defender, Folds a declarat

"Acest caz identifică potențialele evenimente adverse care ar putea apărea în urma administrării noului vaccin COVID-19. În plus, medicii trebuie să ia în considerare bolile neurodegenerative, cum ar fi boala prionică (de exemplu, boala sporadică Creutzfeldt-Jakob), encefalita autoimună, infecția, crizele non-epileptice, tulburările toxico-metabolice etc. în diagnosticul lor diferențial atunci când un pacient prezintă o demență progresivă rapidă, în special în contextul unei vaccinări recente”.