ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul jurnalist Bogdan Chirieac are o poziție interesantă pe dcnews.ro în chestiunea prezumtivei mutări a armelor nucleare americane din Turcia în România: în felul asta securitatea țării este asigurată, se trece la nivelul investițiilor serioase și al prosperității, pentru că nu există țară cu arme nucleare americane pe teritoriul său care să nu fie prosperă.

"Generația mea își aduce aminte că, în perioada comunistă, unul dintre foarte puținele lucruri asupra cărora eram de acord cu regimul Ceaușescu era dezarmarea nucleară generală. Este un prag psihologic pe care suntem nevoiți să-l depășim. Dacă Statele Unite mută armele nucleare de la Incirlik în România, securitatea țării noastre este, în sfârșit, asigurată la cele mai înalte niveluri. Determinarea americană față de România trece de la nivelul de tip ongist-arestați tot ce mișcă și cercetați după-la nivelul investițiilor serioase, al construcției, al prosperității. Nu există în lume țară cu arme nucleare americane pe teritoriu sau care să nu fie prosperă. Mai mult, din prosperitate România are șanse să devină un stat autentic de drept, înlocuindu-se astfel sistemul rudimentar de represiune pus la punct de Traian Băsescu” scrie Bogdan Chirieac pe dcnews.ro în articolul "Armele nucleare în România-răul necesar”. 

Sigur, țara noastră ar deveni o țintă, dar asta nu e noutate, oricum era și înainte spune fostul jurnalist iar în plus, Moscova nu a folosit arsenalul sau nuclear în nicio situație nici în timpul războiului rece. 
Pe logică lui Bogdan Chirieac, Cuba a avut cel mai mult de pierdut după retragerea rachetelor rusești în anii ’60. Putea să devină o țară sigură și prosperă, rușii ar fi investit major acolo în orice condiții și nu s-ar fi confruntat cu criza petrolieră după prăbușirea URSS. Faptul că România a ajuns cam izolată în regiune, după refuzul bulgar al flotei Marii Negre, întoarcerea la 180 de grade a Turciei și rezervele exprimate de Ungaria, nu pare să ofilească în niciun fel entuziasmul analistului, care a devenit milionar în dolari în urmă cu mai bine de zece după o afacere de succes în care făcuse, din postura de jurnalist, lobby pentru grupul Motorola (vezi aici). 

Dar dacă rușii fac de data asta o excepție și folosesc armamentul nuclear, având în vedere capacitățile militare deja instalate în România (scutul de la Deveselu, rachetele nucleare care ar putea fi transferate din Turcia, etc)? Să ne consolăm, cei care rămânem pe aici, cu ideea că își va cere negreșit Bogdan Chirieac scuze?