ACTUALIZARE 16:15 Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat că și-a violat fiica, anunță România TV. Arestaraea lui Bogdan Drăghici, liderul T.A.T.A, pe baza unor acuzații grave, dar vechi, sună suspect în plin scandal Caracal, scrie Mirel Curea pe Facebook.

„Bogdan Drăghici, președintele Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA), a fost reținut de procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și agresiune sexuală, asupra fiicei sale minore, vitrege. Dar stați așa! Pângerea a fost depusă de mama fetei, fosta soție a celui acuzat, și privește presupuse fapte comise în perioada 2013-2016!”, scrie Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct al EvZ, pe Facebook.

„Pe bune? Adică cum? Acum a aflat mama? Greu de crezut, fetița locuiește cu mama ei. Acum și-a amintit fetița? Și mai greu de crezut! Până acum, fetița a tăcut? De ce, ca să-și apere un tată vitreg de care mama a divorțat cu ani în urmă?”, sunt întrebările pe care le consideră esențiale jurnalistul.

Mirel Curea continuă cu alte întrebări: „«Bomba» asta înseamnă cumva că presa trebuie să o lase mai moale și să-și mute atenția de la Dosarul Caracal, unul cu minore victime și cu rețele de exploatare sexuală a minorelor, la un caz care privește tot o persoană minoră de sex feminin, victimă a infracțiunilor sexuale?

Propun așa: până să luăm de bună povestea asta, să vedem dacă judecătorul va da mandat după care, să aflăm și ce este la dosar”.

„Din motive complexe, multe divorțuri, cele mai multe, îi aruncă pe foștii soți într-un ocean de ură care îi face capabili de orice, de absolut orice. Știu ce spun!”, adaugă jurnalistul.

„Știu, acuzația adusă lui Drăghici este una care zburlește părul de furie, dar sunt nenumărate cazuri cu acuzații mincinoase de acest fel, care au nenorocit multă lume, până să se dovedească mincinoase”, atrage atenția Mirel Curea.
 
Știrea inițială
 
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai drepturilor familiei monoparentale a fost reținut noaptea trecută pentru că și-ar fi violat fiica de 10 de ani, informează antena3.ro.

Bogdan Drăghici, cunoscut drept promotor al drepturilor taților și al unor proiecte antidiscriminare, nu a recunoscut faptele, dar anchetatorii spun că au dovezi ale violurilor comisie de acesta. 

Avocata mamei fetei a depus mai multe plângeri la poliție, iar anchetatorii au deschis dosar penal. 

Potrivit surselor din anchetă, Bogdan Drăghici este acuzat că în perioada 2013-2016 și-a violat fata vitregă. La vremea aceea, copila avea vârsta de 10 ani. Acesta ar fi atins-o în zona intimă și o obliga să întrețină relații intime cu el.

De asemenea, avocata susține că fiica sa vitregă nu ar fi singura victimă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews